Morella té una intensa agenda protagonitzada pel foc

Com a novetat de la trobada de colles de dimonis està el primer concurs d’enceses Ciutat de Morella

La trobada de dimonis, en una imatge d'arxiu

Este cap de setmana Morella viurà la 8ena edició de la Trobada de Dimonis. Una edició esperada i que suposa la recuperació de tota la activitat festiva en este encontre, després de la passada encara marcada per la pandèmia.

Demà dissabte es reuniran a la capital dels Ports colles de dimonis de diferents punts de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i d’Euskadi. En aquesta ocasió en seran set: Botem-li foc grup de diables d’Alcanar, Bous de foc de Santpedor, Diaples da Uerba, Dimonis la Ràpita, Dimonis de la Plana i Devil Bao junt als amfitrions Dimonis de Morella.

Aquesta 8a trobada compta amb una ampla programació amb activitats per a tots els públics. Així, l’Espai Firal acollirà el taller de pintacares, pirotècnia i bocanades a les 12.00 hores i una exhibició de la colla infantil de Bous de Foc a les 13.00 hores.

Per la vesprada, a les 18.30h tindrà lloc la cercavila amb música de totes les colles des del Pla dels Estudis fins a Sant Miquel, sent el preludi de la part principal de la jornada, es a dir, els correfocs, amb sentit invers a la cercavil, que ens oferiran tots els dimonis vinguts d’Aragó, Catalunya, Euskadi i Comunitat Valenciana.
Com a novetat, en la present edició, al finalitzar els correfocs, sobre les 21.30h tindrà lloc el primer concurs d’enceses ciutat de Morella. Finalment, la jornada finalitzarà a l’Espai Firal amb l’actuació musical de TRIBAND oberta per a tot el públic.

La regidora de cultura, Rocío Querol anima “a la máxima participació d’esta trobada tan important i agraeix tot el treball i col·laboració de Dimonis de Morella per fer-ho possible’’.

Diumenge, teatre infantil
i familiar

En la plaça Colom, a les 12h de diumenge, serà el torn del teatre infantil i familiar de la mà de Moniatto Xou i Contacontes. Esta actuació es suma al parc infantil que va tenir lloc el dilluns passat que s’enmarquen dins de la campanya de les regidories de comerç i infància de suport i activitats al comerç i Morella ciutat d’infància UNICEF.

Directe