Mor Enrique Querol, tinent d’alcalde, diputat provincial i jutge de Pau de Morella

A més va estar durant dècades implicat en la Creu Roja, la confraria de les Vestes o el Corpus

Ha mort el morellà Enrique Querol. Així, el veí lluitador pel seu poble i dues dècades com a jutge de pau de la ciutat, moria després de mesos malalt. Durant la seua vida lluitava sempre per la fortalesa d’un poble al qual estimava amb tot i les seues tradicions.

Querol va ser tinent d’alcalde i diputat provincial sempre lligat a la notaria i als papers. A més va estar durant dècades implicat en la Creu Roja, la confraria de les Vestes per fer possibles les processons de Setmana Santa, el capítol del santíssim amb el Corpus i altres festivitats morellanes.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’ha recordat amb un emotiu missatge a les xarxes socials. “Una bona persona que he tingut la sort de conèixer, com molts dels que llegiu estes línies. Ha sigut un plaer, com a regidor i alcalde, com a morellà, compartir molts anys colze a colze, sent ell el jutge de pau. Aprenent d’ell molt sobre la nostra Ciutat. Una dedicació pel seu poble que ja li venia de dècades de servei públic en la casa de tots els morellans con a tinent d’alcalde, com a diputat provincial. Abans ja com escrivent de la notaria”

Ripollés apunta com “ell i jo sempre teníem un gest de salutació especial, unint cadascú les dos mans en sentit de respecte i afecte cap a l’altre. Recorde en una de les últimes processons com ho fèiem. Jo, des del carrer i ell ja des del balcó de sa casa en el carrer la mare de Déu”.

A més, fou un dels impulsors de l’actual coto micològic dels Ports per regular la recollida de bolets en aquesta zona posant sempre d’exemple la seua estimada Carcellera.

Directe