Els 50 anys de les Falles de Benicarló comencen amb un concert-espectacle amb 200 músics

El concert s’estrena aquest dissabte 15 d’octubre i combinarà percussió, música, veus i focs artificials

El proper mes de març, les Falles de Benicarló commemoraran el seu 50 aniversari i la ciutat ho començarà a celebrar aquest dissabte 15 d’octubre amb un concert-espectacle en el qual participaran quasi 40 bateries de l’Slap! Drum Orquestra, 100 músics de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló i un cor amb més de 60 veus. L’espectacle tindrà lloc a les 21 hores al pati del col·legi Eduardo Martínez Ródenas i l’entrada serà gratuïta.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha destacat la col·laboració establerta entre l’Ajuntament de Benicarló i la Junta Local Fallera i ha afirmat que dissenyar un acte com aquest suposa «sumar tres grans formacions musicals per un projecte comú de gran volum que enalteix la tradició fallera a la nostra ciutat».

La peça consistirà en un concert dividit en vuit passatges, cadascun d’ells dedicat a algun dels aspectes més característics de les falles, com la mascletà, l’Ofrena, les falleres o la Cremà. Els compositors dels diferents passatges han estat els músics benicarlandos Dani Tejedor, Pablo Anglés, Josvi Arnau i Juanjo Villaroya. Tejedor, a més de dirigir l’orquestra de bateries, també ha estat l’impulsor del gran espectacle, mentre que Arnau i Anglés dirigiran el cor de veus i la banda de música, respectivament.

L’espectacle també compta amb la participació de Pirotècnia Tomàs, que acompanyarà la interpretació musical de la peça amb focs d’artifici.

Directe