Castell de Cabres coneix els seus arbres singulars arreu d’un territori immers en plena Tinença

Molts d'ells tenen ja fins i tot nom propi

Castell de Cabres coneix els seus arbres singulars arreu d’un territori immers en plena Tinença

Castell de Cabres ha viscut aquest cap de setmana una jornada de disfrutar de la naturalesa i aprendre d’ella. En un passeig de vuit quilòmetres organitzat conjuntament per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i el parc natural de la Tinença. Els visitants han pogut recórrer els montes del municipi visitant els arbres més singulars de la zona, especialment pins i ginebres. Aquests habitualment són escassos ja que són els pocs que s’han salvat de la tala per a cremar, fusta per a construccions o fer carbó. Tot i això, el municipi encara compta amb un bon nombre d’exemplars rellevants.

Maria José Tena és l’alcaldessa de Castell de Cabres

Des de la Mancomunitat organitzen cada any les jornades europees de patrimoni en les quals es potencia el patrimoni dels municipis de la zona. En aquesta ocasió s’ha optat per potenciar i donar a conèixer el patrimoni natural sempre una mica oblidat en una zona, i maltractat en moltes ocasions el que ha fet que no arribaren la major part d’exemplars fins al dia d’avui. I no fa tants d’anys, alguns han caigut talats per la ignorància i la manca de regulació fa tan sols uns mesos com els cedres i el castanyer centenari de la Torreta en Morella. Per això, i més lluny de la civilització, la Tinença, continua guardant valors naturals de gran rellevància.

Molts d’aquests arbres ja tenen un nom propi el que significa que els habitants de la zona els cuidaven i coneixien des de fa moltes dècades per la seua importància. Així ho van poder conèixer les més de 30 persones que hi van acudir de diferents llocs al voltant del riu Sénia.

Directe