Les platges d’Alcossebre han tingut 854 assistències i 45 rescats durant l’estiu

Durant aquesta temporada, s'han introduït millores en l'ampliació de l'horari i calendari del servei i millora de material

Finalitzada la temporada de prestació del servei de salvament i socorrisme a les platges d’Alcossebre, des de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre es realitza un balanç molt positiu del servei, tant a nivell de qualitat en equipaments com en el grau de satisfacció d’usuaris respecte al bon tracte i atenció per part del personal. La regidora de Sanitat, Melina Fradejas, ha destacat que “els comentaris que ens han fet arribar els usuaris i usuàries de les platges o dels punts accessibles han estat molt positius, tant a nivell de tracte rebut com en dotacions, al que se suma el bon resultat de les diferents i contínues avaluacions que realitzem, des de l’Ajuntament, per a vetllar pel compliment del servei”.


En total, el servei de salvament i socorrisme, que es presta a les platges de Les Fonts, Carregador, Romana, Moro i Manyetes, ha realitzat aquesta temporada 854 assistències, 45 rescats i 1185 atencions en els punts de platges accessibles. Quant a les assistències, la gran part -397, la qual cosa suposa un 46,49%- es van deure a ferides lleus i només 56 van requerir trasllats en ambulància, la resta van ser atesos en la mateixa platja i es va registrar una defunció. El major nombre d’assistències va ser al juliol, amb 353.


Respecte als rescats, s’han realitzat un total de 45 -26 eren homes i 19 dones- i en cinc d’ells va ser necessari fer ús del desfibril·lador per part dels socorristes. La majoria dels rescats, 27, es van produir a la platja del Carregador.


En el cas dels serveis d’accessibilitat situats a les platges de Carregador i Romana, s’han realitzat 1185 atencions. En la majoria (760) s’han realitzat assistències al bany amb ús de cadires amfíbies. També s’han atès assistències per a dutxa i acompanyament des de l’aparcament de vehicles. La major part de les assistències s’han realitzat el mes d’agost (648) seguit de juliol (423), setembre (66) i juny (48).


Durant aquesta temporada, el servei de salvament i socorrisme ha aplicat millores com l’ampliació de l’horari de vigilància i de calendari en els punts de platges accessible; s’ha incorporat un vehicle d’híbrid per a realitzar intervencions ràpides i s’ha dotat d’embarcació i moto nàutica a la platja de Les Fonts, en la temporada baixa. També s’ha millorat l’estètica de les postes i la incorporació de major nombre de torres de vigilància. A més, s’ha millorat el grau d’inclusió de les platges amb la incorporació de banderes amb el codi ADD i s’ha implementant una aplicació a través de codis QR, a través del que consultar l’estat de les platges a temps real des del telèfon mòbil.

Directe