Càlig celebrarà aquest cap de setmana el I Festivartet

Es tracta d’una nova proposta per apropar la cultura i l’art als veïns amb una oferta variada, lúdica i divertida

Aquest matí, l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, acompanyada pel regidor de Cultura, Òscar Anglés, i la responsable del festival, Pilar Diago, ha presentat la 1a edició del Festival d’Art i Cultura de Càlig, Festivartet, que se celebrarà aquest cap de setmana del 8 i 9 d’octubre. Aquesta nova proposta neix amb la voluntat d’apropar la cultura i l’art a la ciutadania a través de tallers, espectacles per a tota la família, exposicions i visites guiades al patrimoni local.

Borràs agraïa la implicació de totes les persones que faran possible la celebració del I Festivartet, indicant que “la cultura i l’art són una bona oportunitat per ajudar a dinamitzar el municipi”. En aquest sentit, comentava que “la intenció és que el festival s’acabe consolidant a Càlig com una cita imprescindible a l’interior de la comarca, que atrague als visitants i supose oferir noves propostes d’entreteniment de qualitat per als veïns”.

L’alcaldessa ha destacat que dintre del Festivartet s’oferiran activitats infantils, a més d’inflables, en reconeixement a l’esforç que han hagut de realitzar els xiquets al llarg de la pandèmia. Segons afegia “tal com vam anunciar durant la presentació de festes, diumenge serà una jornada especial perquè els més petits es puguen divertir, al mateix temps que participen en les activitats del festival”.

D’altra banda, Borràs detallava que també es farà un tardeo per al dissabte a la tarda, en aquest cas, gràcies a la donació econòmica realitzada pel l’antic Teleclub la Torre. En aquest sentit, explicava que aquesta entitat, dedicada a activitats culturals i festives, va desaparèixer fa anys i a finals del 2021 va fer entrega a l’Ajuntament del seu superàvit que ascendia als 2.000€, una quantitat que servirà per organitzar el tardeo, al mateix temps de reconèixer l’esforç de totes les persones que han format part del Teleclub i que han ajudat durant tants anys a dinamitzar el municipi.

Per la seua banda, Diago ha sigut l’encarregada de detallar tota la programació, que començarà el dissabte 8 d’octubre a les 17:30h amb una visita teatralitzada a la Torre. D’altra banda, es farà la inauguració del mercat d’artistes i artesans a la plaça de la Diputació i s’oferirà un taller per estampar imatges a la fusta o pedra a càrrec d’Alejandra Morales.

Per al diumenge, 9 d’Octubre, les activitats començaran a partir de les 11:00h amb l’espectacle infantil Contureta de l’artista Alexandra González. També hi haurà el mercat d’artistes i artesans, visites a la Torre i atraccions per als més menuts. A partir des les 12:30h s’oferirà un Vermut musical amb l’actuació del britànic Paul Kazan & friends. Ja a la tarda continuarà la programació amb tallers d’escriptura a càrrec de Núria Farràs i photocall amb Piluka Diago on grans i menuts es podran disfressar.

A les 20:00h s’oferirà el plat fort de la programació amb l’estrena de la versió musicada de Lorca, un viaje de mil lunas al Centre de Cultura. En aquest cas, l’entrada a l’espectacle és de 5€ i es podrà aconseguir el mateix diumenge a partir de les 18:30h al Centre de Cultura. El I Festivaret finalitzarà amb castell de focs artificials a les 21:30h.

Agenda
cultural

Durant la roda de premsa el regidor Anglés ha aprofitat per fer un repàs de totes les activitats culturals i esportives previstes per als propers mesos. Segons detallava el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre es farà la Fira Connecta Natura, mentre que per al diumenge 23 se celebrarà la VI Trail i Marxa Vila de Càlig. També per al mes d’octubre arribarà la Castanyera i es farà la Nit de Halloween.

El mes de novembre estarà dedicat especialment a la música amb un concert d’estil tibetà, l’actuació de la coral de Benicarló i la celebració del 25è aniversari de la societat musical Vila de Càlig, amb una exposició i concert molt especial. Desembre tancarà la programació amb la Fira de Nadal.

Anglés assenyalava que “a mesura que s’apropen les dates de totes les activitats s’anunciaran a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació perquè tant veïns com visitants puguen gaudir d’aquesta programació”.

Directe