Restauradors de tota la Comunitat Valenciana visiten el taller de la Fàbrica Giner

A Morella es realitzen treballs de restauració del patrimoni paleontològic amb més de 7.000 peces emmagatzemades

Aquest matí, han visitat el laboratori de restauració paleontològica de Morella, situat a la Fàbrica Giner, els i les restauradores i d’altres especialitats contractades per l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i) junt amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la Directora de l’IVCR+i, Gemma Contreras, i el paleontòleg local, Jose Miguel Gasulla. D’aquesta manera, aquesta ha sigut una jornada de trobada de les persones del programa EPRIEX, gestionat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA, on han conegut el treball que es realitza a la capital dels Ports amb les restes de dinosaures, les quals sumen més de 7.000 peces. A Morella es van contractar quatre persones per a este laboratori, les quals van començar al mes de juliol i avancen amb els treballs de restauració del material paleontològic trobat a la zona.

Rhamsés, ha destacat “la importància que té aquest programa per a Morella on hi ha una gran quantitat de restes de dinosaures emmagatzemades, les quals era necessari treballar i preparar tant per a poder estudiar-les com per a ensenyar-les a través de museus o exposicions”. L’edil ha explicat que “ací van començar quatre restauradores i restauradors que treballen des de juliol i avui els han visitat les seues companyes i companys que treballen arreu de la Comunitat Valenciana” i ha afegit que “els han explicat en què consisteix aquest treball i les seues peculiaritats”.

D’altra banda, Gemma Contreras ha comentat que “hi ha estudiants en pràctiques d’arreu del món, i treballen sobretot a Castelló i València, així com el taller de la Fàbrica Giner que compta amb quatre persones”. Així, ha remarcat que “avui hem realitzat esta jornada de trobada entre tots i conéixer diferents treballs amb el patrimoni que es realitzen a Morella”. Finalment, ha contat com “hem iniciat la visita pel taller de restauració paleontològica, però també veurem altres treballs realitzats en la resta del patrimoni de Morella com la Basílica Arxiprestal o el castell”.

Actualment, hi ha més de 7.000 peces emmagatzemades perquè aquest nou equip comence els treballs de restauració i condicionament. Les tasques tracten de preparar tot el material per a, en un futur, exposar-lo i posar en valor aquest ric patrimoni.

Cal recordar que Morella compta amb un patrimoni paleontològic molt important, sobre el qual es pot descobrir una part al Museu Temps de Dinosaures. Així, més de 28.000 persones visiten el Museu Temps de Dinosaures cada any. Aquest museu es va inaugurar el 25 de març de l’any 1994.

Directe