El cap de setmana arriben les festes de Sant Miquel d’Herbeset

La població celebrarà les festes patronals des del 23 fins al 25 de setembre amb una intensa activitat per a tots els públics

Herbeset està preparat per a viure un intens cap de setmana de les seues festes patronals en honor a Sant Miquel. D’aquesta manera, el poble s’ompli d’activitats festives i tradicionals des del divendres 23 fins al diumenge 25 de setembre. Aquestes destaquen per l’elevada participació i el bon ambient durant tot el cap de setmana amb dinars de germanor, concerts i jocs. Així, el passat divendres es van reunir representants de l’ajuntament i d’Herbeset per a enllestir les festes i tractar, també, algunes actuacions de millora al poble.

La regidora delegada d’Herbeset, Ana Adell, ha destacat que “les festes d’Herbeset són unes dates on es reuneix la gent del poble i hi ha una gran participació en totes les activitats programades durant el cap de setmana”. L’edil ha explicat que “els tres dies hi ha activitats tradicionals, festives i jocs per a les xiquetes i xiquets, de manera que totes i tots poden disfrutar d’unes festes pensades per a tots els públics”. Finalment, ha aprofitat per a “animar i convidar a totes i tots a participar en les festes de Sant Miquel a Herbeset i tota la seua programació” i ha volgut “agrair el treball de la Confraria de Sant Miquel per la programació de les festes i altres iniciatives al poble”.

Programació
de les festes

Les festes de Sant Miquel d’Herbeset comencen el divendres 23 de setembre amb l’anunci d’aquestes i la rebuda dels absents amb engalanament dels carrers i Bespres. El dissabte és la jornada més intensa d’aquestes i s’inicia amb una despertada a les 7.00 hores. A partir de les 8.00 hores, muntada de taules i cadires i xocolatada. A les, 11.00 hores hi haurà el campionat de birles infantil i adult. A les 13.30 hores, rifa i amaniment de la torrada per al dinar de germanor i calmant previst a les 14.00 hores. La Rondalla de Morella actuarà ales 17.00 h. Finalment, hi haurà ball a partir de les 23.00 hores amb els tradicionals ball de l’estampeta i ball del farolet.

El diumenge, cercavila dels Gaiteros de Morella a les 11.15 hores. Missa solemne en honor a Sant Miquel i la Verge del Rosari a les 12.00 hores i, a continuació retaule i oferta tradicional i subhasta de plats típics. A la vesprada, vi d’honor i calmant i café a les 16.00 hores i jocs tradicionals i entrega de premis a les 16.30 hores.

Directe