La Generalitat vol que el Toc Manual de Campanes es convertisca en Patrimoni de la Humanitat

En alguns llocs i en esglésies menys concorregudes encara es fa manualment en dies assenyalats

Ximo Puig, durant la seua visita al campanar d'Albaida

La Generalitat recolzarà la candidatura perquè el Toc Manual de Campanes es convertisca en Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El president Ximo Puig ha assistit a l’acte promocional d’aquesta candidatura per a la seua inscripció i ha destacat que el Toc Manual de Campanes és una tradició mereixedora de convertir-se en Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, per la qual cosa ha mostrat el suport de la Generalitat i la seua esperança que aconseguisca aquest reconeixement.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Així ho ha manifestat durant l’acte promocional de la candidatura del Toc Manual de Campanes a Albaida per a la seua inscripció en la llista representativa de la Unesco, en el qual també ha participat l’ambaixador d’Espanya en la Unesco, José Manuel Rodríguez Uribes.

En el transcurs de l’acte, el president ha destacat que aquest reuneix les condicions per a emmarcar-se en qualsevol de les cinc categories establides per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial per a concedir el reconeixement. El toc tradicional de campanes es remunta a 1245 i constitueix una pràctica viva transmesa de generació en generació, tant des del punt de vista de la tècnica per a tocar campanes i la diversitat de tocs, com per la conscienciació ciutadana per a cuidar i conservar el campanar i les campanes.

Fins ara aquest toc és considerat un dels valors culturals més benvolguts del patrimoni cultural valencià, reconegut com a Bé d’Interés Cultural (BIC) immaterial.

Directe