23 anys després, fans de Silvio Rodriguez recorden el concert amb Aute a Morella

El 19 de setembre de 1999 van fer una actuació solidària a la plaça de bous

El 19 de setembre de 1999 els cantants Silvio Rodriguez i Luis Eduardo Aute van oferir un concert solidari a la plaça de bous de Morella. El motiu, recaptar fons per al poble cubà de San Antonio de los Baños lloc de naixement del cantautor, que buscava recuperar el riu Ariguanabo. Ara, just 23 anys després, un grup de fans del cantautor cubà anomenat la Tropa Cósmica ha visitat la capital dels Ports dins d’una trobada anual que realitzen.

Aquest grup de fans va nàixer en els primers anys que internet es va convertir en una ferramenta d’ús domèstic als anys 90. Es va crear una llista de correu electrònic on fans de Silvio Rodriguez compartien música i informació. Així, el 8 d’agost de 1997, aquests entusiastes es van conèixer en persona a L’Havana i va ser el mateix cantautor el que els va nomenar com La Tropa Cósmica. El grup, des del seu inici, compta amb membres de molts països i cada any es realitza una trobada en un lloc diferent, buscant llocs rellevants en la carrera musical de Silvio Rodriguez, a més d’una experiència cultural completa més enllà de la música.

Gràcies a aquesta passió per la nova trova, els participants en les seues visites poden descobrir llocs nous com Morella, establint una relació que difícilment s’haguera pogut donar d’altra forma.

Directe