Nou curs escolar a Morella amb un augment de l’alumat als dos centres i un nou cicle d’FP

S’ha contractat professorat i personal especialista en tècniques d’equitació, guia de baixa i mitja muntanya i guia de bicicleta

L’IES Els Ports ha iniciat avui el curs 2022-2023 amb un nou grau de formació professional (FP) de guia en el medi natural i de temps lliure. Aquest s’ha engegat amb 24 alumnes i contribueix a l’augment d’alumnat en aquest centre que enguany en compta amb 222. Així, el nou grau també ha fet créixer el nombre de professors, professores i personal tècnic de l’institut amb un total de 32, de manera que s’ha contractat nou professorat i especialistes en tècniques d’equitació, guia de baixa i mitja muntanya i guia de bicicleta.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora d’Educació, han visitat avui l’IES Els Ports i l’aula del grau de guia en medi natural i de temps lliure amb Miguel Pasies, de la direcció del centre. D’aquesta manera, l’edil ha destacat que “ens alegra comptar amb este cicle formatiu a Morella per les oportunitats que genera al territori i perquè la gent de la zona continue els seus estudis prop de casa” així com que “haja tingut tan bona resposta després del gran treball que hem fet entre el centre i les administracions”. Rhamsés ha explicat que “a més, aquest ha contribuït a un augment notable de l’alumnat de l’institut” i ha afegit que “les característiques del nou curs d’FP fan necessari l’ús de diferents infraestructures municipals com el poliesportiu, de manera que estem en coordinació constant amb l’IES Els Ports per a portar endavant aquest nou projecte i que siga permanent”.

D’altra banda, Miguel ha explicat que “el primer dia de classes sempre és il·lusionant, sobretot quan hi ha nova oferta formativa com este grau molt relacionat amb l’esport i les activitats a l’aire lliure”. A més, ha comentat que “encara falta la contractació definitiva d’alguns tècnics, però esperem que estiga tot tancat en els pròxims dies”. Finalment, ha explicat que “el nou grau realitzarà les classes teòriques al centre els dilluns i dimarts, però la resta de la setmana realitza les activitats pràctiques relacionades amb el senderisme, hípica o bicicleta fora d’aquest”.

Inici de curs
al col·legi

El CEIP Mare de Déu de Vallivana també ha iniciat avui les classes. Aquest, enguany té la novetat que compta amb alumnes des de dos anys, la qual cosa també provoca un increment del nombre d’alumnes en aquest centre. Així, el col·legi de Morella compta enguany amb 210 alumnes. Les classes de dos i tres anys fan l’entrada de l’alumnat de manera progressiva durant aquesta setmana, de manera que fins al divendres entraran nous i noves alumnes de manera progressiva.

Directe