Cultura presenta la programació amb motiu del 781 aniversari de la Carta de Poblament

Exposicions, concerts, xerrades i actuacions folklòriques formaran part de l’agenda d’actes per a conéixer millor la història del municipi

La Regidoria de Cultura, encapçalada per Fernando Juan, ha presentat a la Biblioteca Municipal la programació amb motiu del 781 aniversari de la Carta de Poblament. En total s’han organitzat prop de 50 actes des de l’1 de setembre fins al 29 d’octubre, que posaran en valor la cultura i la història local.

Juan ha destacat que la programació serà possible gràcies a la implicació de les entitats culturals i també a la Fundació Caixa Vinaròs, que ha preparat una variada agenda de xerrades i conferències relacionades amb la història del municipi. D’altra banda, el regidor assenyalava que enguany l’aniversari de la Carta de Poblament coincideix amb l’any Fuster, amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster i també amb el 200 aniversari de la Diputació de Castelló, dues celebracions que també es veuran reflectides a la programació.

Pel que fa a l’agenda d’actes, Juan detallava activitats com la IV Trobada de Nanos i Gegants per al dissabte 3 de setembre, l’exposició de cinema sobre el director Germán Lorente del 8 al 22 de setembre o l’espectacle musical Leo Tejedor Quartet diuen Joan Fuster tot i no ser-ho per al diumenge 25 de setembre. Una de les activitats més destacades serà la recuperació del repartiment del pastís d’aniversari el dia 29 a la plaça Parroquial.

Per al mes d’octubre continuaran les activitats amb el Concert de la Carta Pobla per part de la Banda Simfònica La Alianza el dissabte 1, per al dia 6 es farà la presentació del llibre Carta de Poblament de Vinaròs (1241) a càrrec dels autors Ferran García i Francesc Gimeno, que inclourà una petita píndola musical barroca per part de Maria José Doménech. Ja per al dijous 13 es farà la presentació del catàleg Omplirelbuit de Ramon Roig, mentre que el dissabte 29 es farà el Festival de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs.

El regidor Juan ha convidat els veïns a participar en els actes amb motiu de l’aniversari de la Carta de Poblament i ha destacat que “conèixer d’on venim és clau per conservar la nostra identitat, per tant convido a tots els xiquets i xiquetes a participar també en els actes per a conéixer millor els nostres orígens”.

Directe