Morella està immersa en les festes de Sant Roc 2022

El pregó va iniciar la festa el divendres i la dansa dels peregrins va recórrer els carrers de Morella

Morella està immersa en les seues festes d’agost en honor a Sant Roc en les quals, ahir va viure un dels dies més intensos i festius. La muntada dels cadafals omplia d’ambient els principals carrers de la ciutat i dóna pas a quatre dies d’actes taurins a La Plaça fins al dijous 25 d’agost quan aquesta tornarà a la normalitat. A més, des del pregó que va tindre lloc el divendres, altres actes tradicionals com la dansa dels peregrins han tingut lloc al llarg d’aquest cap de setmana.

La regidora de Festes, Rocío Querol, ha destacat que “ens alegra recuperar les festes en la seua forma més tradicional després dels últims dos anys marcats per les restriccions de la situació sanitària amb la COVID-19”. L’edil ha afegit que “els peregrins han tornat a dansar pels carrers de la ciutat després d’assajar amb les quintes i quintos 2022, també el pregó s’ha recuperat per a donar l’inici a les festes que ahir van tindre un dels dies més multitudinaris i intensos”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a disfrutar de les festes i de totes les activitats festives i tradicionals que s’allarguen fins al diumenge 28 d’agost”.

Cal explicar que, des d’avui fins al dijous es concentren els actes taurins a Morella. Així, les jornades comencen amb l’entrada de bous i vaques des de les calçades a les 7.00 hores, a les 16.00 hores hi ha solta de vaques a La Plaça i a la nit bous embolats a partir de les 00.00 hores. Però la programació d’aquesta setmana compta amb més activitats per a tots els públics com les actuacions de la Xaranga i la Perkutada durant els quatre dies. També, el dimarts és característic pel concurs de dibuix per a les xiquetes i xiquets. Finalment, el dijous tindrà lloc el sopar de germanor i fi de bous a l’Espai Firal.

Directe