Xiva i Ortells inicien les seues festes

S’allarguen fins al dimarts 16 d’agost i fins al dilluns 15 respectivament

Les festes de Xiva, en una imatge d'arxiu

Els pobles de Xiva i Ortells viuran les seues festes a partir del divendres. D’aquesta manera, en el cas de Xiva, les festes són en honor a la Mare de Déu del Roser i s’allarguen fins al dimarts 16 d’agost. Pel que fa a Ortells, es tracta de les seues festes d’estiu amb activitats fins al dilluns 15 d’agost. Ambdues festes es caracteritzen per ser festivitats d’unió i germanor de tot el poble amb activitats per a tots els públics. Menjars de germanor, exposicions, parcs infantils i danses tradicionals destaquen entre les moltes activitats programades per als pròxims dies.

Les regidores delegades de Xiva, Rocío Querol, i d’Ortells, Malú Blasco, han destacat que es tracta d’unes festes molt participatives i que fomenten la germanor entre la gent de tot el poble. A més, han explicat que en ambdues poblacions s’han fet importants millores i inversions. Finalment, les edils han aprofitat per a animar a totes i tots a participar en aquestes festes tan especials de Xiva i Ortells i han volgut agrair la participació i organització de les associacions i persones implicades en les festes.

Actuacions a
Xiva i Ortells

A Xiva i Ortells s’han realitzat importants millores i projectes durant el 2022 amb una inversió de 150.000 euros aproximadament. En el cas d’Ortells, cal destacar les obres del cementeri, així com en diversos muris i la millora de carrers en la part baixa del poble. A més, també s’ha actuat en el jardí botànic, el camí del cementeri i, en els últims mesos, s’ha condicionat el forn amb lavabos i com a local social per a esta població.

En el cas de Xiva, també s’han realitzat diferents millores en el cementeri i l’accés a aquest, al camí del roser, lavabos al forn del poble i està en fase de condicionament dels terrenys cedits per a albergar una futura zona esportiva i de jocs.

Directe