Reprenen les obres d’ampliació del col·legi de Morella

Els treballs se centren en els murs exteriors per a després acabar les instal·lacions del nou aulari

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, junt amb tècnics de les obres, han visitat les actuacions de millora del CEIP Mare de Déu de Vallivana. Aquestes s’han représ després que l’empresa, a causa de la dificultat actual de preus i subministraments, s’alentira l’execució i, fins i tot, estigueren aturades. En les últimes setmanes, l’empresa i l’ajuntament, amb el criteri de la direcció tècnica han arribat a un acord per a finalitzar-les.

Cal recordar que el projecte suposa la construcció de noves aules en el talús de dalt de la piscina, així com la remodelació de les aules d’infantil, ja executada anteriorment. De fet, la part que falta són les instal·lacions interiors de les noves aules i acabaments exteriors. Precisament, ara els treballs se centren en els murs exteriors de l’aulari del talús de la zona esportiva i al costat de la Piscina Municipal. A continuació, tindran lloc les actuacions en les diferents instal·lacions d’aquestes aules i finalment es condicionarà tot l’espai del pati que ocupen les obres i que possibilitarà tindre un augment de superfície molt important en la zona de jocs i esportiva del centre, així com la instal·lació del nou ascensor de l’edifici, que serà l’última actuació a realitzar-se. Així, cal recordar que, en el pròxim curs, les aules remodelades d’infantil ja permetran albergar al nou alumnat de dos anys.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “ens preocupava la situació en què estaven les obres del col·legi i ens alegrem que es reprenguen els treballs” i ha aprofitat per a “agrair el treball de la direcció tècnica i que hàgem pogut arribar a un acord amb l’empresa per a reiniciar els treballs sense haver de sufragar un cost important per part de l’ajuntament”. A més, Rhamsés ha comentat que “esperem que en els pròxims mesos, l’evolució siga correcta i tinguem l’actuació acabada al més prompte possible i disfrutar les xiquetes i xiquets, així com el professorat, de les noves aules i espais de joc”.

Cal recordar que es tracta d’una actuació que compta amb un pressupost d’1.500.000 euros per a la millora d’infraestructures educatives dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, amb el projecte es pretén ampliar el nombre d’aules, així com altres reformes que necessita l’edifici per a millorar l’accessibilitat, la instal·lació elèctrica, la calefacció, l’aïllament i el mobiliari.

Directe