Morella agafa el relleu de Portell i celebrarà el XLIV Aplec dels Ports

La població acollirà aquesta edició de l’Aplec entre el 28 i el 30 de juliol de 2023

Morella agafa el relleu de Portell i celebrarà el XLIV Aplec dels Ports

Ahir en l’acte de cloenda del XLIII Aplec dels Ports celebrat a Portell, la població de Morella agafava el relleu i compromís de celebrar la pròxima edició. D’aquesta manera, entre el 28 i el 30 de juliol de l’any 2023 el municipi acollirà la XLIV edició de la trobada comarcal amb la festa i reivindicació que el caracteritzen des que es va començar l’any 1978 a Todolella. Cal recordar que Morella ha celebrat quatre edicions de l’Aplec dels Ports. La 8a edició l’any 1985, la 18a al 1995, la 28a al 2005 i la 35a a l’any 2013.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “ens alegra que la gent del poble faça un pas endavant i s’implique en l’organització de l’Aplec dels Ports a Morella l’any que ve”. L’edil ha comentat que “des de l’ajuntament donem tot el suport a les persones implicades en l’organització i estem a la seua disposició per a les necessitats que tinguen durant tot l’any de preparació d’aquesta festa que agermana la gent de tota la comarca”. Rhamsés també ha volgut “animar a totes i tots a participar en la celebració de l’Aplec de l’any que ve a Morella i involucrar-se en totes les activitats i tasques que això suposa”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair a Portell la feina realitzada per albergar aquesta edició i per tornar a la roda de l’Aplec”.

Cal explicar que l’Aplec dels Ports, com diu en el llibre que es va publicar amb motiu dels 40 anys, “és un projecte col·lectiu que vertebra la comarca i la projecta cap a l’exterior”. Aquest combina el principal cap de setmana més festiu amb concerts i altres actes, amb activitats repartides durant l’any que uneixen els llaços de les poblacions de tota la comarca. Així, té un objectiu de mostrar Els Ports amb les reivindicacions i necessitats de la seua gent a través de la cultura i la festa.

Directe