L’Aplec mostrarà l'”ahir, avui i demà” de les “Dones dels Ports”

La inauguració de l'exposició serà el dissabte 30 de juliol al Corro de Portell

A partir d’aquest cap de setmana es podrà veure a Portell l’exposició “Dones dels Ports: ahir, avui i demà”. La seua presentació tindrà lloc el proper dissabte 30 de juliol a les 11:30 al Corro de Portell, en el marc de la celebració del 43é Aplec dels Ports.

L’exposició “pretén posar en valor i visibilitzar la figura de la dona i la seua importància al llarg del passat, del present i també del futur de la comarca dels Ports. Hem volgut fer-ho a través d’una mirada focalitzada en el relleu generacional, en homenatge a totes aquelles que han contribuït -ho segueixen i seguiran fent- a mantenir vius oficis, festes, tradicions i serveis, sota la figura de: la cordonera, la teixidora, la ballarina, la pastadora, la ferrera, la mestra, la ramadera, la fornera, la cuinera i la sabatera, etc”, segons apunten els autors Eduardo Manero, Miguel Ángel Troncho, Andrea Sorribes, Alba Tejera i Teresa Escrivà.

Es tracta d’un projecte col·laboratiu que compta amb fotografies de més de 60 dones de 17 pobles i que ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de més de 100 persones. A més, compta amb el suport de la Mancomunitat Comarcal dels Ports i del 43é Aplec dels Ports.

L’exposició podrà visitar-se durant el cap de setmana de l’Aplec i també durant les setmanes posteriors a l’esdeveniment.

Directe