Vilafranca, Sant Mateu o Alcossebre acolliran concerts gratuïts pel bicentenari de la Diputació

Es tracta d'un programa musical "sense precedents" amb grups de la província

Vilafranca, Sant Mateu o Alcossebre acolliran concerts gratuïts pel bicentenari de la Diputació

La Diputació de Castelló continua immersa en la presentació del seu programa d’actes amb motiu de la celebració del 200 aniversari de la constitució de la institució provincial i, en aquesta ocasió, ho fa amb una gira musical “sense precedents” per tota la província, i amb grups de la província. Així ho ha donat a conéixer hui el president de la Diputació de Castelló, José Martí, qui, amb la diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, i el músic Santi Campos, ha presentat aquesta gira que comprendrà set concerts en set municipis de la província. A més, cada concert constarà de quatre actuacions, el que farà que participen un total de 28 grups i solistes de les nostres comarques. Totes les actuacions seran gratuïtes.

↳ Els 7 municipis on es faran els concerts són:
▸ Argelita ▸ 29 de juliol de 2022 ▸ amb les actuacions dels grups Bandits, Eva Gómez, Maldita Sabandija i Samusam.
▸ Sant Mateu ▸ 30 de juliol de 2022 ▸ amb les actuacions d’Esther, Back to the Hills, Big Rock Experience i Palo Domado.
▸ Alcossebre ▸ 5 d’agost de 2022 ▸ amb les actuacions de Dry River, Xiomara Abello, Junior Mackenzie i Aina Palmer.
▸ Vilafranca ▸ 16 d’agost de 2022 ▸ amb les actuacions de Killus, Josep Lluís Notari, La Pepa i Malparlat.
▸ Borriana ▸ 30 de setembre de 2022 ▸ amb les actuacions de Blackfang, Anora Kito, Patxi Ojana i Puk 2.
▸ Sant Joan de Moró ▸ 1 d’octubre de 2022 ▸ amb les actuacions de Santi Campos, Miss Black Emotion, Carmen Manila i Ander Troys.
▸ Soneja ▸ 8 d’octubre ▸ amb les actuacions de Nadia Sheikh, The Wonder Band, Hot Coyotes i Pleasant Dreams.

“Els i les jóvens son una part molt important de la nostra societat i des de la Diputació de Castelló ho tenim clar. Un exemple és que l’Àrea de Joventut està treballant molt per ajudar i assessorar els nostres joves en allò que necessiten. I, per descomptat, també necessiten que els oferim un programa d’oci d’acord amb les seues expectatives i motivacions. Per això, quan es va començar a elaborar el programa del 200 aniversari de la Diputació de Castelló, sempre van tindre clar, des del primer moment, que la joventut anava a ser un públic clau en el nostre programa”, ha manifestat el president José Martí.

El president ha afegit que, “efectivament, també tenim molts grups que conten, i que conten més enllà de la nostra província. I hauran grups i solistes més consagrats o més coneguts, i uns altres menys, i el que hem volgut fer és, precisament, eixa barreja en el que totes i tots estiguen presents. I, en eixe sentit, el 200 aniversari de la Diputació de Castelló en açò s’enfortix i arriba al que veritablement nosaltres volem que siga aquest 200 aniversari”.

Per la seua part, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que “hem volgut fer partícips a un gran nombre de grups de la província i amb diferents estils per poder aplegar a un gran públic, amb música de diferents estils i per a totes les edats. Creem que dins de la programació del bicentenari de la Diputació de Castelló la joventut, la música i els nostres artistes, havia de tindre un espai concret i de segur que aquesta gira per les nostres comarques serà un bon exemple d’allò que volem transmetre”.

Finalment, Santi Campos, solista i membre del grup Back to the Hills, ha donat les gràcies a la Diputació de Castelló “per aquesta forta aposta por les agrupacions musicals de la província la qual cosa ens alegra molt”, ha manifestat.

Els grups
de la província

Bandits és un dels grups més importants i que més està tocant per tota la província de Castelló des de molts anys, igual que Blackfang. Aquests dos grups, igual que Esther, Xiomara Abello, Josep Lluís Notari, Aina Palmer, La Pepa, Malparlat i Eva Gómez, són grups que estan tocant cada setmana per tota la Comunitat Valenciana.

Dry River ha compartit cartell amb Scorpions en un festival de Cartagena celebrat recentment, i Júnior Mackenzie ha participat en diverses edicions del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) així com en festivals indies.

Killus està tocant en sales de tota Espanya i ha començat a obrir-se camí internacionalment.

Santi Campos s’ha assentat a la Comunitat Valenciana després de molts anys establert a Madrid i és un clàssic de les sales de concerts de tota Espanya.

Finalment, també cal destacar Nadia Sheikh, de l’Alcora, qui resideix a Londres i té una banda anglesa amb la qual està girant pel circuit de festivals i sales angleses, i ha arribat a compartir cartell amb Paul McCartney.

Directe