Jesús Sangüesa Ortí serà el pregoner de les festes de Morella 2022

Una vida dedicada a l’educació al poble on es jubilarà este curs després de 33 anys a l’Escola Infantil municipal

Jesús Sangüesa Ortí, actual director de l’Escola Infantil de Morella, serà el pregoner de les Festes d’Agost 2022, tal com ha anunciat avui l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. Aquest iniciarà el període festiu el divendres 19 d’agost des del balcó de l’ajuntament, des d’on es dirigirà a la població. Les festes s’allargaran fins al diumenge 28 amb molta activitat que finalitzarà amb el tradicional castell de focs. D’aquesta manera, Jesús Sangüesa, conegut per la seua llarga trajectòria en l’Escola Infantil de Morella, on treballa des de fa 33 anys, és un morellà reconegut i implicat en l’activitat de la ciutat amb diferents associacions i ONG.

Jesús Sangüesa Ortí naix a Morella l’any 1959 al carrer de la Mare de Déu i una vida marcada per l’educació. Primer a les monges, després als pares escolapis i l’institut fins a arribar a València, l’any 1977, per a estudiar Pedagogia. L’any 1989 comença l’etapa educativa a la guarderia municipal, Escola Infantil, on ha treballat els últims 33 anys i on es jubilarà este curs. A més, de la trajectòria professional, Jesús participa en el Consell de la Solidaritat i forma part del grup local de teatre Deixa’t estar de romanços. A més, és l’Administrador de Vallivana, encarregat de gestionar tot allò relacionat amb l’ermitori i la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat de Morella.

Rhamsés ha destacat que “després dels últims anys marcats per les restriccions que provocava la crisi sanitària de la COVID-19, les festes de Morella tornen al seu transcurs tradicional amb activitats des del 19 fins al 28 d’agost”. L’edil ha explicat que “Jesús Sangüesa serà el pregoner que donarà el tret d’eixida a aquestes festes per la seua implicació amb l’educació a Morella amb els 33 anys que ha treballat a l’Escola Infantil” i ha aprofitat per a “desitjar-li una bona jubilació al poble on ha educat tantes generacions de xiquetes i xiquets i agraint-li que acceptara l’oferiment tan especial per a iniciar a les festes del poble”.

Les Festes d’Agost de Morella començaran el 19 d’agost amb el pregó i recuperen moltes de les activitats tradicionals cancel·lades els últims dos anys. Així, tornarà la dansa dels Peregrins, els quatre dies de bous i el castell de focs que marca el final de les festes el diumenge 28 d’agost.

Directe