L’ajuntament de Morella aprovarà una moció per la falta de metges al SAMU

Les dotacions de Morella, Vilafranca i Sant Mateu alguns dies no tenen metge

La recuperació de la SAMU a Morella, el 15 de gener de 2019

L’ajuntament de Morella celebrarà demà a les 19.00 hores el ple ordinari del mes de juliol amb una moció, proposada des de l’equip de govern, per la falta de metges i metgesses al SAMU de Morella, Vilafranca i Sant Mateu. D’aquesta manera, es trasllada de nou a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la preocupació per la situació actual amb el servei i col·laborar per a resoldre-la, entenent també la dificultat que hi ha en estos moments per a trobar facultatius disponibles.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “entenem la falta de metges i metgesses que hi ha actualment a nivell general, però també cal resoldre aquesta situació amb el servei de SAMU d’aquesta zona”. L’edil ha explicat que “en el servei de Morella hi ha falta durant algunes franges horàries com va passar durant un dels passats caps de setmana” i ha recordat que “és necessari solucionar la situació a causa de la distància dels pobles de la comarca amb els hospitals i no sols mirar les estadístiques de les incidències”.

Cal recordar que Morella i la comarca dels Ports van recuperar el servei de SAMU 24 hores a l’inici de l’any 2019. Aquesta va ser una reivindicació històrica d’aquesta zona per a tindre uns serveis sanitaris dignes i un temps de resposta acceptable davant de les urgències, sobretot, tenint en compte la distància entre Els Ports i els hospitals. Finalment, cal explicar que l’equip que constitueix el SAMU per a oferir el servei complet és de quatre tècnics i tècniques en emergències, cinc infermeres i infermers i cinc metgesses i metges.

Ordre del dia del
ple ordinari de juliol

El dijous 14 de juliol a les 19.00 hores tindrà lloc el ple ordinari d’aquest mes amb diferents punts a més de la moció per la problemàtica del SAMU. Així, l’àrea d’hisenda pretén aprovar la modificació de crèdits 10/2022. L’àrea de cultura, educació i esport donarà compte de la programació de Festes d’Agost 2022 i l’informe sobre les intervencions realitzades per a la millora de la seguretat en el desenvolupament d’actes taurins. L’àrea de desenvolupament econòmic i ocupació donarà compte del reconeixement de la ciutat com a municipi turístic. Finalment, l’àrea de benestar i drets socials també presentarà els projectes de les ONG que rebran les ajudes del 0,7% del pressupost municipal.

Directe