Morella trasllada a Sanitat la preocupació per la falta de metges al SAMU

És un servei molt necessari a causa de la distància amb els hospitals

La recuperació de la SAMU a Morella, el 15 de gener de 2019

L’ajuntament de Morella ha traslladat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la seua preocupació per la falta de metges i metgesses en el servei de SAMU 24 hores en alguns dies puntuals tant en Morella com en altres poblacions properes com Sant Mateu i Vilafranca. Així, en la Junta de Govern local que se celebra avui, hi ha un acord per traslladar la situació actual amb el servei i col·laborar per a resoldre-la, entenent la dificultat que hi ha en estos moments per a trobar facultatius disponibles. També es traslladarà al ple ordinari corresponent al mes de juliol que tindrà lloc la pròxima setmana en forma de moció.

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, ha explicat que “entenem la falta de metges i metgesses que hi ha actualment a nivell general, però també cal resoldre aquesta situació amb el servei de SAMU d’aquesta zona”.

L’edil ha explicat que “en el servei de Morella hi ha falta durant algunes franges horàries com va passar durant el passat cap de setmana” i ha recordat que “és necessari solucionar la situació a causa de la distància dels pobles de la comarca amb els hospitals i no sols mirar les estadístiques de les incidències”.

Cal recordar que Morella i la comarca dels Ports van recuperar el servei de SAMU 24 hores a l’inici de l’any 2019. Aquesta va ser una reivindicació històrica d’aquesta zona per a tindre uns serveis sanitaris dignes i un temps de resposta acceptable davant de les urgències, sobretot, tenint en compte la distància entre Els Ports i els hospitals. Finalment, cal explicar que l’equip que constitueix el SAMU per a oferir el servei complet és de quatre tècnics i tècniques en emergències, cinc infermeres i infermers i cinc metgesses i metges.

Directe