Vilafranca o Càlig seran dos dels cinc escenaris dels curts de “Cortometrando”

Amb històries ideades per realitzadors de la província, que s'estrenaran a final d'any

La Diputació de Castelló ha donat a conéixer aquest matí en el seu saló de recepcions els municipis i els realitzadors de la província seleccionats en la desena edició del Festival de Curtmetratges ‘Cortometrando’. Segons ha anunciat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, durant els mesos de juliol i agost els carrers i places de Càlig acolliran a l’equip de Quico Guerrero, Castellnou al de la jove directora María Sales, La Serra d’en Galceran al de Jordi Moliner, Toga al de Pablo Fuertes i Vilafranca al de Sergio Terán.

Ha sigut en el transcurs d’un acte en el qual Sanz ha comparegut al costat del director de ‘Cortometrando’, Sergi González, les directores i directors dels guions seleccionats, i les alcaldesses i alcaldes dels municipis en els quals es realitzaran les filmacions.

Com és habitual, a final d’any se celebrarà una gala a l’Auditori de Castelló en el qual es presentaran oficialment les cinc històries seleccionades.

En la seua intervenció, Ruth Sanz ha fet balanç de la primera dècada del festival, assenyalant que «amb les 5 localitats que sumem enguany, seran ja 59 els pobles que han obert les seues places i carrers per a convertir-se en autèntics sets de rodatge amb actrius, actors, directores i directors de prestigi». En la seua opinió, «estem davant una autèntica festa cinematogràfica que permet que aquests cineastes de la província puguen mostrar el seu talent, alhora que promocionen la història i la bellesa de racons de municipis de les nostres comarques».

Ha afegit que «considerem que ‘Cortometrando’ és fonamental perquè fomenta la participació dels creatius del cinema, que imaginen una història i la transformen amb un guió que finalment es podrà contemplar en la pantalla gran’’.

Directe