La Gira AVANT arriba a Rossell o Vallibona

La Generalitat potencia l'oferta cultural dels municipis en risc de despoblació i impulsa la seua activitat econòmica

La Gira AVANT arriba a Rossell o Vallibona
Els joves actors europeus, a Vallibona

L’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) i el projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València han sumat esforços per a portar els espectacles d’aquesta companyia universitària, pionera a Europa, als municipis amb el risc de despoblació a través de la ‘Gira AVANT’.


Aquesta iniciativa cerca oferir una oportunitat en el municipi per a dinamitzar la vida social i cultural local contrastant-la amb un grup d’actors i actrius europeus i compartir experiències que porten a reflexionar sobre la manera de ser i participar en la construcció europea, des del món rural.


Una jornada completa de convivència que acabarà sempre amb l’espectacle ‘El desig de la joventut’, l’última producció d’Escena Erasmus i la celebració d’un col·loqui per a afavorir un clima de debat i generar unes conclusions que porten al municipi a fixar-se nous objectius de desenvolupament partint de la cultura.

L’actuació a Rossell


En aquesta edició la ‘Gira AVANT’ ja ha visitat els municipis de Rossell i Vallibona. Aquest dissabte es podrà veure a Matet a la comarca castellonenca de l’Alt Palància, i el 9 de juliol a Gorga, a la comarca del Comtat. La gira es tancarà en Vistabella el 16 de juliol.


A més, la celebració de cada jornada ofereix, entre altres activitats, l’organització d’una taula redona de participació ciutadana per a reflexionar

Directe