L’incendi de Xert es dona per estabilitzat i es treballa en la seua extinció

Durant la nit han estat actius els mitjans terrestres treballant en assegurar el perímetre

L’incendi de Xert es dona per estabilitzat i es treballa en la seua extinció
Foto: @BombersDipcas

Eren les 21:50 de la nit de dijous quan l’incendi forestal declarat a Xert a primeres hores de la vesprada es donava per estabilitzat. Açò vol dir que el foc, sense arribar a estar controlat, evoluciona favorablement al no presentar fronts actius que faiguen avançar les flames ràpidament.

Durant el dia d’avui es treballa per donar-lo per controlat i per totalment extingit. Durant el matí del divendres continuen treballant en ell un coordinador forestal de Bombers de la Diputació i cinc unitats de bombers forestals de GVA-Sgise. Si bé els mitjans aeris van tindre que aturar-se al caure la nit, els que sí han continuat treballant tota la nit és el dispositiu terrestre per tal d’assegurar el perímetre.

L’origen del foc podria trobar-se en la tempesta seca de dimarts. Un raig podria haver impactat contra un arbre d’aquest indret i hauria quedat latent el foc fins la vesprada de dijous. Els bombers apunten a que aquesta matinada podria quedar ja perimetrat, pas previ a controlar-lo i donar-lo per extingit.

Al llarg de la vesprada de dijous, i davant de la intensitat del foc, es va anar ampliat el dispositiu per a la seua extinció. A meitat vesprada estava treballant ja un operatiu format per 5 dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, 6 unitats dels Bombers de la Generalitat, 4 helicòpters i 3 avions AT de la Generalitat, així com 4 coordinadors i 1 tècnic forestal dels bombers als que es suma 1 camió nodrissa de 35000 litres dels bombers de Castelló.

Directe