El foc crema la zona del Turmell de Xert, pròxim al mont de Vallivana

Fins la zona s'han desplaçat 5 dotacions dels bombers, 4 helicòpters i 3 avions, entre altres

El foc crema la zona del Turmell de Xert, pròxim al mont de Vallivana
Foto: @bombersdipcas

A primeres hores de la vesprada d’aquest dijous, el Centre Coordinador d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha rebut l’avís d’un incendi forestal a la zona del Turmell, al terme municipal de Xert.

Al llarg de la vesprada, i davant de la intensitat del foc, s’ha anat ampliat el dispositiu per a la seua extinció. A meitat vesprada estava treballant ja un operatiu format per 5 dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, 6 unitats dels Bombers de la Generalitat, 4 helicòpters i 3 avions AT de la Generalitat, així com 4 coordinadors i 1 tècnic forestal dels bombers als que es suma 1 camió nodrissa de 35000 litres dels bombers de Castelló.

L’origen del foc podria trobar-se en la tempesta seca de dimarts. Un raig podria haver impactat contra un arbre d’aquest indret i hauria quedat latent el foc fins la vesprada de dijous. Els bombers apunten a que aquesta matinada podria quedar ja perimetrat, pas previ a controlar-lo i donar-lo per extingit.

La zona del Turmell afectada pel foc, segons apunta l’alcalde de Morella, es troba “pròxim al mont de Vallivana”.

Les altes temperatures registrades durant aquesta matinera onada de calor, que ha portat fins al nostre territori registres de rècord en un més de juny, pot complicar l’extinció de l’incendi. Al voltant de les sis de la vesprada, l’Avamet deixava constància que hi ha altes temperatures combinades amb una baixa humitat. A Xert, es registraven a meitat vesprada 35ªC i un 24% d’humitat; a Catí, 33ºC i 33% d’humitat; a Vallibona, 35ºC i 24% d’humitat i a Sant Mateu, 38ºC i un 17% d’humitat amb un vent d’entre 5 i 20 km/h en direcció est/sudest en tota aquesta zona.

El fum es pot veure des de Sant Mateu o també des de Vallibona, segons apunten usuaris de les xarxes socials, que també comparteixen vídeos de les actuacions dels bombers.

Directe