La Biblioteca de Peníscola té 1070 usuaris a maig, el triple que a 2019

La Regidoria de Cultura suma al voltant de 1000 llibres nous cada any al fons de consulta i préstec

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha comunicat avui el balanç de xifres de la Biblioteca Municipal, un servei que en el mes de maig passat ha triplicat el nombre d’usuaris respecte al mateix mes del passat any.

Concretament han sigut 1070 usuaris els que han passat pel servei municipal, pels 381 de l’any anterior. Aquesta dada confirma i consolida la tendència del primer quadrimestre de l’any, en el qual el creixement d’usuaris respecte a l’any anterior ha sigut reiterat des de gener fins a abril.

En total, en el que va d’any, la Biblioteca ha sumat 4040 usuaris, dada que iguala el total anual dels dos anys anteriors que han sumat 4336 en 2020 i 4905 el 2021. L’actual dada de maig també supera la xifra de 2019, el registre de la qual va ser de 1013 usuaris.

“Si la tendència que apunten les xifres es consolida en els pròxims mesos, probablement a final d’any estarem parlant de xifres molt similars a les d’abans de la pandèmia, ja que el 2019 el total anual d’usuaris va ser de 12.000” ha explicat l’edil de l’àrea, Ramón Simó.

El regidor ha recordat que el fons bibliogràfic amb el qual compta la Biblioteca suma més de 17.000 llibres i publicacions, que entre compres per part de la Regidoria i donacions, s’amplia amb al voltant de 1000 exemplars més cada any, la qual cosa suposa una inversió aproximada de 9000€ anuals.

Directe