Èxit de la primera edició del Festival Literari de Morella

Tots els panells i activitats complementàries han comptat amb molta participació

Conclou la primera edició del Festival Literari de Morella amb molta participació en els diferents panells de tot el cap de setmana i les activitats complementàries al seu voltant. Així, avui el panell de Fotografia i paraules a través de tres generacions amb Joan Guerrero, Julio Carbó i Miguel Ángel Troncho i Moderat per Ernest Querol, ha tancat aquestes intenses jornades culturals a Morella. Després, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la directora del Festival Literari de Morella, Elena Moya, han acomiadat l’esdeveniment fins a l’any que ve.

D’aquesta manera, Elena ha destacat que “ha sigut un èxit amb molta participació i on les autores i autors s’han trobat molt còmodes” i ha volgut “agrair la participació dels i les ponents per a tindre un festival literari que invita a la reflexió sobre les narratives de diferents temes”. Finalment, ha agraït “el suport de l’ajuntament de Morella per a portar a terme aquestes jornades amb tota l’ajuda necessària”. D’altra banda, Rhamsés ha volgut felicitar a “Elena per la seua dedicació en l’organització d’un festival amb tant de renom” i agrair-li “pensar en Morella per a celebrar-lo”.

Durant tot el cap de setmana, la ciutat de Morella s’ha submergit en la literatura i narratives de diferents àmbits. Així, el divendres va arrancar el Festival Literari de Morella amb la conversa entre Eduardo Mendoza i Amparo Hurtado que ja va omplir el Teatre Municipal i no es buidaria fins a la cloenda d’avui. El dissabte va ser la jornada més intensa amb cinc panells. Nacho Villanueva, Germán Carrizo, María José Martínez i Carlos Gutiérrez van parlar sobre Narratives gastronòmiques en el panell moderat per Tina Nielsen. Morella, font d’inspiració literària va comptar amb autors i autores comarcals com Víctor Amela, Conxa Rodríguez, Fèlix Edo i Elena Moya. Dones i literatura va oferir un interessant debat amb Amparo Hurtado, Empar Moliner i Eduardo Mendoza i moderat per Rosa Badia. La Novel·la negra també va tindre el seu espai dins del festival i en representació de Morella Negra com la trufa. Mariola Nos va moderar la xerrada, en la qual van participar l’escriptor Carlos Bassas i l’escriptora Rosa Ribas. Finalment, Narratives de futbol: Veritat i mentida?, moderada per Elena Moya, va comptar amb Simon Kuper, Enrique Ortego i Ramon Besa.

També cal destacar totes les activitats complementàries del festival, les quals van concentrar també a molta gent en diferents punts de la ciutat. El grup local La Disbauxa va oferir un gran concert a la Plaça Colom. Amb Ramiro Pérez, Víctor Amela, Elena Moya, Conxa Rordríguez i Lawless es va recórrer la Morella literària. Rosa Badia va transmetre el programa de Cadena SER Catalunya, Tot és comèdia, des de Morella. Carlos Sangüesa va guiar el festival pel Castell de Morella en una visita nocturna. També, Pablo Segura ha acompanyat el festival en una caminada pels voltants de la ciutat. Finalment, el festival ha celebrat el seu final amb un vermut literari amb les autores i autors a la Nevera Medieval.

Directe