Els Pobles més Bonics estrenen Web i App

Culla, El Castell de Guadalest, Morella, Peníscola i Vilafamés són els representants de la Comunitat Valenciana

L’Associació que engloba als Pobles més Bonics d’Espanya ha presentat la seua nova pàgina web i aplicació per a mòbils per a promocionar la “gran riquesa natural i el patrimoni” dels seus 105 pobles. Culla, El Castell de Guadalest, Morella, Peníscola i Vilafamés són els representants de la Comunitat Valenciana dels 105 pobles de la Xarxa Nacional

El president de l’Associació, Francisco Mestre, ha manifestat que les activitats que impulsen des de l’associació estan centrades en una aposta “ferma i decidida” pel turisme rural sostenible i per la promoció d’aquests bells pobles a través de les noves tecnologies de la informació.

Així, dos projectes de gran importància i transcendència com són el desenvolupament d’una nova App i web “suposaran un revulsiu turístic important ja que acostaran molt més als nostres visitants nacionals i internacionals els nostres pobles i podran conéixer la gran riquesa natural i patrimonial del món rural i preparar millor les seues escapades”.

“La nostra pàgina web és un dels portals més visitats d’internet dedicats al turisme rural, aglutinant milions de visites”, ha detallat Francisco Mestre, afegint que “Els nostres seguidors ens demandaven una app que poguera comunicar-se amb la nostra web i un espai propi dins d’aquesta app per a cadascun dels nostres visitants, on pogueren portar el compte, per exemple dels pobles ja visitats o poder saber quines festes i esdeveniments se celebraran en els pròxims dies als nostres pobles, entre altres novetats ”.

Es concep com una “comunicació viva i oberta que té vocació de créixer amb noves incorporacions i propostes per a continuar promovent el turisme en el món rural”, on Ajuntaments i Associació actualitzen la informació rellevant i detallada dels seus recursos turístics; ofereix hostalera i hotelera, història i gastronomia de cada poble, les seues festes i principals monuments, així com les rutes que parteixen des del municipi.

Nova App
amb “village Card”

La nova aplicació, que és gratuïta, pot descarregar-se posant ‘Pobles Bonics d’Espanya’ en Play Store per a Android i App Store per a IOS, o directament des de la web de l’associació. Els continguts d’utilitat estan estructurats d’una manera molt intuïtiva i fàcils de consultar. Aquestes característiques permeten que el seu ús s’adapte a qualsevol usuari que utilitze un Telèfon intel·ligent, independentment de la seua edat.

D’aquesta manera, cada fitxa dels pobles de la xarxa dona la possibilitat de marcar continguts com a “Favorits”, integrar-se amb el navegador GPS de Google, compartir en xarxes socials, o enllaçar directament a la pàgina web de l’ajuntament.

Totes dues plataformes digitals compten amb una part pública, on els visitants podran conéixer els pobles i compartir les seues experiències, i una altra àrea privada, en la qual cada visitant disposarà d’un usuari i contrasenya per a guardar els seus destins favorits, preparar noves rutes i a tot el seu històric relacionat amb el turisme en aquests 105 pobles.

Una altra de les seues principals novetats és que dona l’opció de segellar en el “village Card” (passaport digital) les visites que realitza el viatger als Pobles més Bonics d’Espanya. Després de registrar-se de manera gratuïta podrà guanyar punts, segons el nombre de pobles visitats i la distància entre ells amb noms i avatars tan divertits com: Foraster estressat, Curiós rural, Senderista compromés, Quasi vilatà o Màster en Pobles més Bonics, que afavoreixen una nova manera de viatjar gaudint o de gaudir viatjant.

Per al president de l’associació amb aquest nou desenvolupament digital es vol “millorar l’experiència als nostres pobles; fidelizar al viatger amb un servei digital que li ofereix les millors recomanacions de l’entorn; augmentar la despesa en destí; enfortir el teixit turístic; i fer més atractiva la imatge turística del món rural”.

“L’App ens dona l’oportunitat de mostrar a tothom la riquesa turística, patrimonial i cultural dels nostres 105 pobles. A un sol clic tenim no sols els llocs que cal visitar amb imatges i una breu ressenya sinó també detalls de les principals festes i els seus plats més tradicionals, mostrant així en conjunt tot el valor que els bells pobles de la xarxa ofereixen a qualsevol visitant”, conclou Francisco Mestre

Tots dos nous desenvolupaments s’han pogut realitzar gràcies a una inversió superior als 30.000 euros amb el suport de la Secretària d’Estat de Turisme.

“Los pueblos más bonitos
de España”

L’Associació Els Pobles més Bonics d’Espanya, que ja compta amb 105 localitats úniques, naix de la convicció i necessitat de posar en coneixement de tot el món els meravellosos pobles que esguiten la geografia espanyola. L’objectiu és promocionar els xicotets municipis, preferentment rurals, agrupats sota una mateixa marca de qualitat, a través de les accions de promoció i esdeveniments culturals que l’associació emprén tant dins com fora d’Espanya.

Aquesta xarxa engloba llocs de gran bellesa i personalitat que destil·len història i cultura a l’una, viles marcades per la tradició que el viatger podrà gaudir en recórrer els seus camins i mesclar-se amb els vilatans.

La marca “Los pueblos más bonitos de España” és un referent de prestigi i qualitat a nivell nacional i internacional. La iniciativa està basada en el model francés Els Plus Beaux Villages de France i la xarxa espanyola forma part i presideix actualment la Federació dels Pobles més Bonics del Món, amb xarxes a França, Itàlia, Bèlgica i el Japó. Altres països estan creant noves associacions com ara Rússia, Alemanya, Liechtenstein, El Líban, Suïssa i Portugal. L’Associació es va crear a Espanya l’any 2011 i es va presentar dos anys més tard amb una xarxa de 14 pobles. Progressivament, la llista ha anat augmentant fins a les 105 localitats actuals.

Directe