10 dels 12 Pelegrins de Portell d’enguany seran dones

La majoria formen part de l'organització de l'Aplec dels Ports

Els pelegrins de Portell, en una imatge d'arxiu

Després de dos anys d’absència obligada per la Covid-19, Portell recupera la rogativa dels Pelegrins cap a Sant Pere de Castellfort. L’edició del 2022, programada per al dissabte 11 de juny, està caracteritzada per la majoria de dones que protagonitzaran la rogativa.

10 de 12 participants seran dones, “signe inequívoc de l’evolució i transformació constant de la societat contemporània i de la ruptura de tabús i normes que han arraconat durant segles a les dones a l’ostracisme social i cultural. La majoralia d’enguany recau sobre l’Associació Esportiva Portell Toll d’En Drac”, apunten fonts municipals.

A més, la majoria d’aquestes dones formen part de l’organització de l’Aplec dels Ports, “un dels grans esdeveniments culturals i musicals de la comarca que aquest estiu se celebrarà a Portell”.

L’any 2018 es comptava per primera vegada amb Pelegrines en aquesta rogativa de Portell a Sant Pere de Castellfort, repetint-se aquest fet l’any 2019 amb la presència de 3 xiques. Era aquest un fet que la joventut de Portell demandava i que permet a més persones participar de la festa.

El trajecte que realitzaran els i les pelegrines és de 26 km aproximadament. A l’arribada a l’ermita de Sant Pere se celebra una missa solemne i el posterior dinar. A la vesprada s’emprén el camí de tornada, baix el mateix signe cerimonial.

Directe