Sant Mateu ja té data per a tornar a l’edat mitjana

Les dates d'enguany són el 8, 9 i 10 de juliol

La població de Sant Mateu realitza un viatge al seu esplendorós passat medieval amb la celebració, el segon cap de setmana de juliol del Sant Mateu Medieval. Les dates d’enguany són el 8, 9 i 10 de juliol.

El centre històric de Sant Mateu s’ambienta per a retrocedir als segles XIII, XIV i XV i recordar els temps en què el comerç de llana amb Florència va fer de Sant Mateu, una de les poblacions més importants del Regne de València. Això es veu reflectit en l’espectacular patrimoni monumental que es conserva en el barri antic de la localitat, declarat Bé d’Interés Cultural, i en el seu qualificatiu de capital del Maestrat de Montesa

Els carrers del centre històric es decoració com a l’edat mitjana i són ocupades per un mercat medieval amb oficis, personatges d’època, passeig d’oques, grups de música, animació de carrer… Així mateix, durant aquests dies els comerços de la localitat i diferents artesans ofereixen els seus productes.

La data de celebració coincideix amb la que el Rei Jaume I va concedir a l’Ordre de l’Hospital per a poder celebrar una fira anual a Sant Mateu, que fou la primera concessió obtinguda a Castelló.

Directe