Palanques reivindica les seues arrels amb el ‘Ball del Corro’ en la XIV Festa per la Llengua

Aquesta dansa és un dels balls folklòrics més importants i arrelats a la localitat

El ‘Ball del Corro’ va cobrar rellevància en la programació de la XIV Festa per la Llengua organitzada a Cinctorres durant el dissabte. Aquesta dansa és un dels balls folklòrics més importants i arrelats a Palanques. Així, l’Escola Municipal de Dansa de Borriana, pertanyent al Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana, va oferir una exhibició davant de desenes de persones que van descobrir aquest ball tradicional. En l’espectacle també van participar diversos representants de la localitat.

“Estem molt satisfets per la resposta de la gent, que va descobrir i es va quedar sorpresa amb aquest costum local. Cobra importància perquè aquest ball només el practiquem a Palanques. El seu vincle amb el poble continua viu, però volem difondre’l per altres territoris perquè perdure molts més anys i tinga major rellevància cultural”, ha expressat l’alcaldessa de Palanques, Lucía Martí. En finalitzar l’espectacle es va oferir participar en un taller perquè les persones presents aprengueren els passos d’aquesta singular dansa, amb l’objectiu de difondre-la i mantindre viva la seua memòria i presència.

El ‘Ball del Corro’ es practicava per Sant Antoni fins a mitjan segle XX, encara que fa uns anys es va recuperar i actualment es reinterpreta en la festa del Bureo que anualment se celebra l’últim dissabte del mes d’octubre a Palanques. Així, es tracta d’una dansa que s’adapta al terreny on es vulga realitzar, encara que l’escenari perfecte és una plaça.

Directe