La morellana Pilar Dolz rep l’homenatge de Castelló en el Dia Oficial de la Província

La gravadora i galerista ha estat reconeguda amb la medalla al Mèrit a les Arts

La morellana Pilar Dolz rep l’homenatge de Castelló en el Dia Oficial de la Província

La gravadora i galerista morellana Pilar Dolz va rebre ahir la medalla al Mèrit a les Arts en el Dia de la Província de Castelló per la seua llarga trajectòria com a artista. En l’acte de la Diputació de Castelló al Teatre Principal de la ciutat, es va reconéixer el seu treball com una de les artistes més carismàtiques i genuïnament úniques de la nostra història recent. Així, la regidora de Benestar Social i Tradicions, Malú Blasco, ha representat a l’ajuntament de Morella en aquest acte i ha volgut “felicitar a Pilar per aquest reconeixement a la seua trajectòria artística de més de 50 anys”.

Dolz rep aquesta distinció com a homenatge a més de mig segle dedicats a les arts i a la cultura, així com la seua aportació al feminisme provincial reivindicant-lo ja en temps en què només era una teoria bandejada pel franquisme. “Castelló té moltes dones i molt valuoses i s’han de conéixer”.

La seua trajectòria artística l’ha feta recórrer món, formant-se amb els millors mestres de l’art a Barcelona i a altres ciutats d’Itàlia. En el seu periple pel globus terraqüi sempre ha portat Morella i Castelló a la maleta, plasmant l’essència del nord en totes les seues obres. “Com que sóc de Morella, porte dins de mi els paisatges que l’envolten, els aromes, la gent… Són imatges que es graven a la retina de per vida. Jo treballe de memòria i dibuixe el que tinc dins, el que tinc més pròxim. I ací està Morella”. La seua obra ha recorregut racons de tot el món, fent palesa sobre tela la seua actitud disciplinada, perseverant i reflexiva.

Acte íntegre de lliurament de distincions del Dia Oficial de la Província

Amb la motxilla plena d’experiència, el 1974 obria a Castelló de la Plana la primera galeria d’art contemporani de la província, ‘Cànem’. Aquest centre va obrir les portes de l’art contemporani a tota la ciutadania, generant un nou moviment cultural i artístic a les comarques de Castelló. “Tants anys després continue aplicant les mateixes premisses, les de donar visibilitat a les creacions dels joves de Castelló i important obres perquè puguen enriquir-se”, ha expressat.

Directe