Ortells i La Balma acullen l’edició d’enguany del Geolodia

Un día amb la geologia com a protagonista

Geolodía 22-Castelló se celebra el diumenge 8 de maig en Ortells. Ho organitzen professors del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de Saragossa (Marc Aurell i José Luis Simón, investigadors amb una llarga trajectòria d’estudis a la província de Castelló), amb la col·laboració dels geòlegs castellonencs Marina Nebot i Vicente Cardona.

L’activitat consistirà “en un breu recorregut a peu per l’entorn de Ortells (concretament, pel trajecte de l’antiga carretera d’accés i eixida de la localitat), que es completarà amb una parada en les proximitats del Santuari de la Balma, a Sorita2, apunten els organitzadors.

L’itinerari “permetrà observar i comprendre l’origen de les formacions marines del Cretàcic, les claus per a reconstruir aquells antics ecosistemes, la història geològica de milions d’anys que va portar al plegament i aixecament del relleu dels Ports, i els processos d’erosió i sedimentació que aquest aixecament va desencadenar en aquesta zona de trànsit entre la Serralada Ibèrica i la conca de l’Ebre”

El punt de trobada “per a totes les persones que desitgin assistir és el passeig existent a l’entrada de Ortells, a les 10.00 h. L’assistència és lliure i gratuïta, es farà amb mitjans de transport particulars i no precisa d’inscripció prèvia”.

Directe