Vinaròs inicia una campanya de conscienciació ambiental per a protegir la mar

El Mercat Municipal acull l'exposició “La Mar de Net" de l'artista Xavi Carrillo

Vinaròs inicia una campanya de conscienciació ambiental per a protegir la mar

La Regidoria de Transició Ecològica, encapçalada per Carmen Morellà, ha organitzat en el Mercat Municipal de Vinaròs una exposició de collage digital anomenada “La Mar de Net” de l’artista Xavi Carrillo.

Aquesta acció pretén conscienciar de la problemàtica que generen els residus que acaben al fons de la mar, amb imatges de gran impacte. El reconegut artista, Xavi Carrilo, ha creat diverses obres així com un conte infantil per donar visibilitat a un important problema ambiental de la nostra mar Mediterrània.

Conjuntament, amb la Regidoria d’Educació, també s’ha organitzat un contacontes per a prop de 400 alumnes en els centres escolars del municipi, on es tractarà aquest problema medi ambiental de manera didàctica amb el conte “La Mar de Net”. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Begoña López, indica que “fer visible aquest problema a les escoles fa que els xiquets i xiquetes es donen compte de com una mala gestió dels residus ocasiona danys molt importants en el medi marí”.

Per la seua banda, Morellà ha recalcat que “amb aquestes accions es pretén conscienciar-nos de com una simple bossa de plàstic impacta durant molts d’anys al nostre medi, i veure aquestes imatges ens ha de fer reflexionar”.

L’artista Carrillo puntualitzava, que cal nomenar a Eli Llorenç, escriptora valenciana que ha sabut donar-li vida a la fantàstica història del conte “La Mar de Net” amb els seus textos. Llorenç ha rebut el III Premi Sambori de País i resultà finalista al certamen “La rosa de paper”. A més, dos dels seus relats han estat inclosos als recopilatoris “Las mujeres cuentan”.

Carrillo comentava que “hem creat una història que mostra a la lectora/or d’una manera simpàtica, l’actual problemàtica de la inadequada gestió de materials que són totalment reciclables, amb uns personatges que s’han creat amb un collage digital del poble de Vinaròs”.

Amb aquest projecte Vinaròs es posiciona com a pioner en temes de sensibilització.

Directe