2,5 milions per a reparar les carreteres danyades per Filomena

La Diputació de Castelló preveu aquesta inversió per a 5 vials

2,5 milions per a reparar les carreteres danyades per Filomena
La borrasca Filomena, al gener de 2021

La Diputació de Castelló ha reservat una partida de 2,6 milions d’euros per al reasfaltat i reparació de les carreteres provincials CV-104, CV-105, CV-110, CV-154 i CV-200, en les quals el ferm va quedar afectat a conseqüència de la borrasca Filomena de 2021 i les labors posteriors d’eliminació de neu i gel amb maquinària pesant.

La institució provincial s’ha presentat a la convocatòria d’ajudes realitzada pel Govern d’Espanya per a reparar les vies que van resultar perjudicades per aquest fenomen meteorològic, la resolució de la qual és imminent. Les bases contemplen que el cost de les actuacions serà assumit al 50% pel Govern i les entitats sol·licitants.

Segons ha explicat el president José Martí, la sol·licitud presentada per la Diputació de Castelló s’ha fonamentat en l’informe elaborat pels tècnics de Carreteres de la institució provincial, que han valorat en 5,2 milions d’euros el cost de les actuacions que s’han d’escometre. Sobre aquest tema, ha assenyalat que «ens hem presentat a una convocatòria que considerem que és molt interessant perquè està en línia amb la nostra filosofia general d’aconseguir que l’interior estiga ben comunicat i que les carreteres no suposen un hàndicap per al desenvolupament dels nostres pobles».

El diputat de Carreteres, Santi Pérez, ha explicat que si la resolució és favorable «es podria actuar aquest mateix any» en les següents vies: la CV-104 que connecta Rossell i Bel, la CV-105 que uneix Castell de Cabres amb la Pobla de Benifassà, la CV-110 entre Herbers i la N-232, la CV-154 que va des de la Serratella a Albocàsser i la CV-200 entre Aín i Almedíjar.

Els 2,6 milions d’euros reservats per la Diputació de Castelló per a actuar en aquestes carreteres formen part dels 11,2 milions d’euros procedents dels romanents que ahir el ple va decidir incorporar al pressupost de #MésImpulsCastelló de 2022, elevant-ho fins als 189,1 milions d’euros.

Directe