El Sea Watch 4 torna al Port de Vinaròs per a preparar la seva pròxima missió

En la seua última missió ha pogut rescatar a 129 persones que es trobaven en risc imminent de naufragi a Líbia

A primera hora del dijous 10 de març, l’embarcació de l’entitat alemanya Sea Watch, atracava en el port de la capital del Baix Maestrat. Està en el mateix emplaçament des del qual va salpar el passat 10 de febrer, per a posar rumb a la Mediterrània Central. En aquesta última missió, ha pogut rescatar a 129 persones que es trobaven en risc imminent de naufragi enfront de les costes de Líbia.

La tripulació i equip mèdic de l’ONG alemanya van atendre les necessitats dels rescatats entre els quals hi havia dones i menors. Posteriorment i mentre esperava assignació d’un port segur per part de les autoritats italianes, va haver de refugiar-se a les costes tunisianes d’un important temporal. El 26 de febrer, finalment va poder desembarcar als seus hostes en el port sicilià de Porto Empedocle. El vaixell alemany es disposa a fer canvis de tripulació, proveïment posada a punt i preparació de la seua següent missió.

Actualment, el port de Vinaròs acull a dues embarcacions d’aquesta natura, el ja nomenat Sea Watch 4 i l’Aita Mari, de l’ONG basca Salvamento Marítimo Humanitario. D’aquesta manera, el Port de Vinaròs es comença a consolidar com un nou port solidari al Mediterrani. Aquesta funció és vital perquè el de Borriana, port principal per a realitzar aquest tipus d’operacions, comença a mostrar símptomes de saturació. Actualment, es troben quatre embarcacions de rescat a la capital de la Plana Baixa: Open Arms Uno, Louise Michel, Sea Watch 3 i Sea-Eye 4.

L’Aurora – Grup de Suport, ONG que coopera amb totes les entitats de rescat, continua treballant intensament en el suport logístic i coordinació de les organitzacions. A més, crea xarxes de proveïment i aliances amb el comerç local. En l’actualitat, més de 90 voluntaris formen part de L’Aurora, organitzats en diferents grups de coordinació, operativa, mèdia i comunicació, sensibilització i activitats artístiques, entre altres funcions. Darrerament, un dels principals objectius de l’entitat, és la creació d’un potent grup de suport per a les embarcacions i tripulacions en l’àrea del Baix Maestrat.

Directe