Morella, escenari d’un documental italià que s’emetrà a la RAI

Tracta de la resposta del món de la cultura enfront dels efectes de la pandèmia

Morella, escenari d’un documental italià que s’emetrà a la RAI

Els carrers de Morella han acollit avui el rodatge d’algunes escenes del documental “A piedi nudi” que s’emetrà a la Radiotelevisione Italiana (RAI). Aquest tracta sobre la resposta del món de la cultura enfront dels efectes de la pandèmia de la COVID-19 a través de la companyia italiana Artemis Danza. Així, servirà també de promoció de la ciutat davant de nous públics a través de la televisió pública italiana, així com en els festivals on participarà a partir del mes d’abril.

D’aquesta manera, la companyia ha visitat Morella i s’ha reunit amb l’alcalde, Rhamsés Ripollés, sobre el que ha destacat que “a través d’aquest documental, també apropem la ciutat de Morella fins a altres públics com l’italià, així com conéixer de manera més directa les dificultats que ha afrontat la cultura en esta època de pandèmia”. L’edil ha explicat que “es tracta d’una important promoció internacional, ja que Morella estarà present en la televisió pública italiana, així com en els diferents festivals on participarà el documental”.

El documental és una coproducció de la valenciana Proyecto Polaris Comunicación i l’empresa italiana Well See. A més, està previst que l’emeta la televisió pública italiana. La cinta narra les peripècies de la companyia Artemis Danza, una reconeguda companyia italiana dirigida per la guardonada Monica Casadei. Amb el tancament dels teatres arran de la COVID-19 la companyia inicia una gira per tot Itàlia adaptant grans òperes a una dansa contemporània al carrer. També es desplaça fins a València per veure la representació de La mort i la donzella una producció de l’Institut Valencià de Cultura i intercanviar impressions amb la ballarina valenciana Asun Noales sobre la realitat de la dansa a Espanya.

Amb aquesta visita es tanca el rodatge d’aquest documental que iniciarà la seva gira de festivals el proper mes d’abril i que estarà disponible per al consum del públic italià abans de l’estiu.

Directe