El vaixell de rescat Aita Mari atraca al port de Vinaròs

L'Aurora Grup de Suport amplia la seua xarxa de ports solidaris

El vaixell de rescat Aita Mari atraca al port de Vinaròs

Dimarts al migdia l’embarcació Aita Mari, de l’ONG basca Salvament Marítim Humanitari, atracava al moll de ponent del port de Vinaròs. Després d’un llarg periple, el vaixell guipuscoà torna a la Comunitat Valenciana.

Aita Maria va salpar el 20 de gener del Port de Borriana per sumar-se a la flota de rescat civil humanitari, que opera majoritàriament davant de les costes líbies. El 28 de gener va desenvolupar una operació de rescat en què va poder posar fora de perill 105 persones, entre elles 17 dones, 63 homes, 9 nens i 16 menors.

Després d’una llarga estada a Lampedusa, arriba al port de Vinaròs per fer reparacions, posada a punt i preparar-se per a la següent missió de rescat. L’entitat tenia previst fer aquestes accions a Borriana, però l’alta ocupació del port i la manca d’espai l’ha fet decidir-se pel port de la comarca del Baix Maestrat.

La problemàtica de manca d’espai al port borrianenc ha obligat l’Aurora Grup de Suport, entitat que coopera amb les entitats i embarcacions de rescat civil humanitari, a accelerar el procés per sumar als ports de Vinaròs i Benicarló a la xarxa de Ports Solidaris, on acollir les diferents embarcacions i ONG.

L’equip de coordinació de l’Aurora ha mantingut reunions amb les empreses responsables dels varadors per recopilar la carta de serveis i característiques tècniques. A més de contactes amb diverses institucions i actors de la zona per anar creant una estructura de suport a les embarcacions similar a la ja desenvolupada amb èxit a Borriana. A aquest efecte l’entitat ha desplaçat un Coordinador per a la zona del Baix Maestrat, que s’encarregarà de posar les bases del grup d’ajuda. Crear una xarxa de comerços i serveis de confiança, que alhora reforce l’economia de proximitat i coordinar el voluntariat, són els seus objectius prioritaris.

Dimarts mateix, components de L’Aurora, van estar col·laborant en l’operació d’amarratge de l’embarcació i des de fa jornades cooperen perquè l’arribada a terra siga tan còmoda com siga possible. L’entitat, creada l’abril del 2021, creix de manera exponencial i ja suma més de 90 voluntaris que fan diferents funcions, amb una mateixa finalitat cooperar a terra perquè no es perden més vides al mar.

Directe