Benicarló aposta per unes Falles respectuoses, igualitàries i responsables

Es posen en marxa dues campanyes de conscienciació per a evitar les violències masclistes i promoure el consum responsable

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, acompanyada del regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, i del responsable de Premsa de la Junta Local Fallera, Adrián Octavio, ha presentat avui dos campanyes de sensibilització que es posaran en marxa en el marc de les Falles 2022.

D’una banda, la campanya de prevenció de violències masclistes que, amb el lema «No et tapes les orelles ni tanques els ulls. Davant les violències masclistes, reacciona», pretén conscienciar el conjunt de la ciutadania sobre la responsabilitat col·lectiva d’actuar davant de les violències de gènere. «Hem de fer veure a la ciutadania —ha dit la regidora— que és imprescindible actuar davant de qualsevol tipus d’agressió masclista, no només en el cas de les agressions sexuals pròpiament dites».

«És per això —ha afegit— que ens interessa treballar especialment amb el teixit associatiu protagonista de les Falles i traslladar el missatge als espais d’oci, que són amb freqüència on es donen i s’han de previndre les violències masclistes».

La campanya inclou cartells, adhesius i tríptics amb pautes per a la prevenció i l’actuació contra les agressions sexistes que es repartiran a totes les comissions falleres.

“Coneixement!”

La segona campanya fa referència al consum responsable i pretén conscienciar dels efectes nocius que ocasiona el consum abusiu d’alcohol i altres substàncies. En aquest sentit, la regidora ha informat que «estem en coordinació amb la Junta Local Fallera per a recordar a totes les comissions la responsabilitat de gestionar les barres on s’ofereix alcohol i la prohibició de vendre alcohol a menors». «Tanmateix —ha puntualitzat la regidora—, no podem oblidar que el paper de les famílies també resulta imprescindible per a allargar el màxim possible l’edat del primer consum».

«Som conscients —ha remarcat Gemma Cerdà— que un entorn de festa provoca que es relaxen les barreres de protecció que cadascú tenim i puguem donar per bones certes pràctiques que en situacions normals no ho serien». «És per això que la solució passa necessàriament per incrementar el nivell d’implicació de les associacions i els col·lectius».

Gemma Cerdà ha agraït a la Junta Local Fallera la seua participació i implicació en les campanyes, ja que, ha dit, «cal la col·laboració dels sectors més propers a la festa per tal que el missatge arribe el més lluny possible».

Per la seua banda, el regidor de Festes i Falles, ha reiterat el seu suport als objectius de les campanyes i ha remarcat que «recuperar aquestes iniciatives ens recorda que ens trobem més a prop de celebrar les Falles en tota la seua plenitud». «Estic convençut que la ciutadania respondrà», ha dit.

Finalment, el responsable de Premsa de la Junta Local Fallera, ha agraït l’aposta de l’Ajuntament per unes falles «més respectuoses, més dignes i més igualitàries» i ha oferit tota la col·laboració per traslladar a les comissions falleres totes les indicacions necessàries.

Directe