El vaixell d’ajuda humanitària Sea Watch fa parada a Vinaròs

Borriana, port base per a embarcacions de rescat de migrants, s'havia quedat sense espai

El vaixell d’ajuda humanitària Sea Watch fa parada a Vinaròs

Borriana, a la Plana Baixa, és el port base per a embarcacions de rescat de migrants al Mediterrani. El seu varador permet que embarcacions com el Sea-Watch 4 de l’ONG Sea Watch puguen parar per a fer tasques de reparació o manteniment i que la seua tripulació puga descansar. Actualment no tenia suficient espai i per això el s’ha derivat al port de Vinaròs el Sea Watch on romandrà uns dies fins que puga tornar a fer-se a la mar.

Aquest vaixell d’ajuda humanitària pot albergar i tractar a uns 300 refugiats a bord. No obstant això, en cas d’emergències greus, pot haver-hi moltes més, per un curt temps. Durant la missió, la tripulació consta de 26 persones a bord. Abans del seu ús com a vaixell de rescat, era un vaixell de cerca i es deia Posidó.

Després d’extenses mesures de renovació, ara és un dels vaixells de rescat més grans i millor equipats del Mediterrani. En el vaixell hi ha, entre altres instal·lacions, una àrea protegida per a dones i nens, així com una infermeria. A l’agost de 2020 el Sea Watch 4 es va embarcar en la seva primera missió de rescat

Directe