“L’estudi d’un positiu es restringeix ara als contactes convivents”

El metge Nel·lo Monfort explica el nou protocol per a PCR i rastreig de contagiats

Davant l’increment de nous casos i l’aplicació del nou protocol d’actuació davant la covid-19, hem pogut parlar amb el metge de Vallibona Nel·lo Monfort perquè ens explique com actuar si eres positiu o contacte estret.

A l’espera de sumar els casos que ens deixarà la celebració de Cap d’Any i la festivitat dels Reis Mags on els encontres familiars i socials s’han incrementat, la pandèmia ens deixa xifres molt preocupants. També ho fa a la comarca dels Ports on els casos positius s’han disparat arribant a nivells que fins ara no s’havien viscut.

L’avanç de la variant òmicron i l’increment de casos positius ha obligat a canviar el protocol d’actuació davant la covid-19. Entre les mesures destaca l’ús de la PCR: en contactes estrets, tant vacunats com no vacunats, es prioritzarà la realització de la prova en persones vulnerables o sociosanitaris.

Monfort ha apel·lat a la responsabilitat individual per a evitar la propagació del virus i ha recordat que és imprescindible fer ús de la mascareta, extremar la precaució i reduir al màxim els encontres socials. Tanmateix, ha defensat l’abans de la vacunació que ens ha permés disminuir la transmissió del virus.

Pel que fa a la vacunació infantil Monfort ha explicat que la propera setmana es reprendrà amb l’aplicació de la segona dosi a aquells que ja van rebre una i s’iniciarà la vacunació dels xiquets i xiquetes que no es van poder vacunar per estar confinats.

Directe