La Plataforma contra la MAT es manifesta a Madrid

Per mostrar el seu malestar amb lemes com "Renovables sí, però no així"

La Plataforma contra la MAT es manifesta a Madrid

160 plataformes i associacions recolzen a Madrid, la defensa dels seus territoris, enfront de macroprojectes que no tenen en compte el patrimoni natural i cultural ni als veïns que els mantenen. Eixe va ser l’argument general de la manifestació que aquest dissabte deixava sentir el crit de NO A LA MAT, pels carrers de la capital d’Espanya.

Veïns dels 62 pobles afectats per la línia de Molt Alta Tensió en el tram ja aprovat des de Fraixemeno al terme de Morella fins a la Plana, i pel traçat de les línies d’evacuació dels parcs previstos al Maestrazgo de Terol fins a l’estació de Fraixemeno, creuant la comarca dels Ports, criden contra el que consideren un disbarat dels plantejaments actuals excusant-se en les energies renovables.

“Renovables sí, però no així” o “que ens escolte el sol i el vent”, van ser, al costat del NO A LA MAT, les consignes repetides pels carrers de la capital d’Espanya aquest passat dissabte. Volien fer sentir la seua veu i que arribara al Ministeri que permet aquests projectes. Volien, segons els organitzadors, enfront de l’especulació reclamar un model energètic, que aposte si per les renovables, però amb respecte a les persones que viuen al món rural.

Respecte a l’agricultura i a l’avifauna. Respecte al patrimoni i el paisatge. La plataforma NO A LA MAT argumenta que els governs no poden convertit-se en representants de les empreses, ni els expolítics en intermediaris de Red Electrica Española i Forestalia.

Directe