La Diputació inverteix 5 milions d’euros a l’any en la xarxa viària provincial

Al 2020 va fer 61 actuacions específiques en diversos trams, entre ells l'accés a La Cuba

L'accés a La Cuba, en una imatge d'octubre de 2020

La Diputació de Castelló va invertir 4.927.214,18 euros en 2020 en la millora de les carreteres provincials, segons consta en la memòria elaborada pel departament que encapçala el diputat Santi Pérez. És el resultat de la realització de 61 actuacions específiques en altres tants trams de les diferents vies, a les quals cal sumar els treballs habituals de manteniment i conservació en el conjunt de la xarxa.

D’entre totes les actuacions realitzades, les de major envergadura van ser les escomeses en trams de les següents vies: CV-105 La Sénia-Port de Torremiró per Castell de Cabres, per valor de 533.469 euros; la CV-240 Barracas-El Toro per 429.926 euros; la CV-154 Torre D’en Doménech-Alboccàsser per La Serratella per 411.846 euros; la CV-189 Castelló-Ribesalbes per 349.596 euros; la CV-146 Ribera de Cabanes-Cabanes per 240.867 euros; la CV-101 en l’accés a Alcanar per 238.000 euros o l’accés a La Cuba en la CV-127 per 228.591 euros.

És una informació oferida pel president de la Diputació, José Martí, qui ha explicat que “en general, es tracta d’actuacions encaminades a millorar la seguretat viària, mitjançant l’eliminació de punts negres”. Són treballs d’ampliació de l’amplària de les carreteres, repavimentació i millora del ferm, eliminació de corbes perilloses, construcció, consolidació i neteja de cunetes, així com millora de la senyalització”.

Martí ha destacat que “disposar d’una xarxa de carreteres en bones condicions resulta necessari des del punt de vista de la seguretat viària i també per a generar activitat econòmica en els municipis d’interior i fixar població al territori”. Sobre aquest tema, ha manifestat que “difícilment aconseguirem portar gent als nostres pobles si no són accessibles”.

Santi Pérez atén
la petició dels alcaldes

Per part seua, el diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, posa en valor “l’important esforç econòmic anual que realitzem, que ronda els cinc milions d’euros, amb el qual donem resposta a una de les principals reivindicacions que tots els anys ens formulen les alcaldesses i els alcaldes en les reunions de preparació dels pressupostos de la Diputació que mantenim amb ells”. Sobre aquest assumpte destaca que “actuem conforme a una planificació basada en les prioritats existents i de manera territorialment equilibrada, per a garantir la igualtat d’oportunitats en totes les comarques”.

Directe