L’edició més especial de les Falles reactiva l’economia i l’esperit faller de Benicarló

La ciutat ha viscut una gran afluència de gent durant els dies centrals de la festa

La cremà, el passat 12 d'octubre per la nit

«Les Falles 2021 han suposat un gran èxit turístic, econòmic, cultural i social per a Benicarló». Així ho ha assegurat l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, en la roda de premsa de balanç d’unes Falles que han aconseguit una gran afluència de veïns i visitants i que han constatat que l’esperit faller a Benicarló està més viu que mai.

Acompanyada del regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, el regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, i el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, l’alcaldessa ha assenyalat que «l’Ajuntament sempre ha apostat per la festa i hem estat al costat de les comissions des del primer dia, perquè les Falles són un motor econòmic fonamental per a Benicarló».

Xaro Miralles ha agraït «l’esforç, la perseverança i la valentia de les cinc comissions que han decidit plantar monument» i ha confirmat el suport de l’Ajuntament per a les pròximes Falles, «que les tindrem aquí en menys de mig any».

Per la seua banda, el regidor de Festes i Falles ha reconegut que «l’èxit d’aquestes Falles és el millor exemple de què hem sabut mantindre l’esperit faller» i ha mostrat el «compromís ferm amb el sector i amb tot allò que signifiquen les falles». «No ens podem permetre un Benicarló sense Falles», ha dit.

Incidències
mínimes

Pel que fa a les incidències, tant el regidor de Policia i Governació com el cap de la Policia han reconegut un grau d’incidències «molt reduït». Ilde Añó ha remarcat l’increment de la presència de la Policia Local als carrers de Benicarló, que ha destinat fins a sis patrulles en els moments de més afluència de gent. «Aquest augment ha suposat una garantia de seguretat i s’ha traduït en un descens de les incidències», ha explicat el regidor.

El cap de la Policia Local ha subratllat que el control de les zones d’oci i dels botellons, així com el llançament de coets, han centrat les tasques principals dels agents. «Vam detectar fins a 5 intents de botellón, però vam arribar a temps d’evitar grans concentracions de joves».

Pel que fa als artefactes pirotècnics, es van interceptar 30 coets de calibre inadequat i es va detectar un incendi en una bústia de correus. Els bombers només van registrar dos incidents sense gravetat.

Directe