55 mil euros de Diputació per a les Falles de la província

La corporació provincial finança les actuacions de les bandes de música i ajuda en floristeria o pirotècnia

55 mil euros de Diputació per a les Falles de la província

Les històriques Falles de 2021, les primeres en celebrar-se fora del seu calendari tradicional, comptaran “amb tot el suport de la Diputació de Castelló”. El president de la institució, José Martí, s’ha mostrat així de clar a Benicarló en recordar que enguany, des de l’àrea de Cultura, es destinaran 55 mil euros “a la recuperació de les festes falleres i a l’impuls dels sectors vinculats”.

Ho ha destacat durant els moments previs a la seua participació en l’ofrena de flors a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Mar, un dels actes més emblemàtics i populars de les festes benicarlandes. Martí, que ha estat acompanyat per la responsable de Cultura, Ruth Sanz, i l’alcaldessa i diputada Xaro Miralles, ha recalcat la importància de la festa de les Falles com a dinamitzador cultural, artístic i econòmic de la província i ha reivindicant la participació directa de la Diputació de Castelló en les celebracions falleres: “Entre totes i tots hem de seguir refermant la tendència alcista de la festa i deixar clar que a Castelló també es fan falles i que res tenen que envejar a les que se celebren a València”.

Els 55 mil euros pressupostats per a les Falles de Borriana i Benicarló, les úniques que planten enguany els seus monuments, arribaran per dos canals diferents. Per una banda s’han signat sengles convenis amb els organismes gestors dels festejos per un import total de 25 mil euros per a costejar les actuacions de les bandes de música en les ofrenes de flors locals. S’assignarà mil euros per a cada comissió de falla que plante, pel que es destinaran 19 mil a Borriana i sis mil a Benicarló.

D’altra banda, les comissions falleres que planten enguany a Borriana i Benicarló rebran aquest 2021 30 mil euros que cobriran aspectes com el lloguer de grues per a la ‘plantà’ o la il·luminació dels recintes fallers, a més d’altres despeses com els arranjament florals i la pirotècnia.

“El nostre suport no només es de paraula, és també de fets, i l’ampliem visitant activament les dues localitats amb més tradició fallera de la província per a viure-les del costat de la seua gent”, ha manifestat Martí.

Els premis
de la Diputació

El suport de la Diputació a les Falles de la província es vorà ampliat l’any que ve quan la Vall d’Uixó i Almenara tornen la festa als seus carrers. Com a novetat per a 2022, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha recordat l’anunci del president del lliurament, a partir del pròxim exercici, dels premis ‘Diputació de Castelló’ als millors monuments fallers de la província. Sanz ha confirmat que tindran compensació econòmica.

Directe