Ajuntament i Junta Local Fallera escenifiquen el suport total a les Falles 2021

Reactivar l’esperit faller és un dels primers objectius d’aquestes Falles

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, i el president de la Junta Local Fallera, Fede Guimerá, han presentat avui els principals actes que marcaran les Falles de Benicarló 2021 i que començaran demà amb la Crida de les falleres majors.

L’acte ha servit per a mostrar el suport a tota la família fallera de Benicarló, després de la llarga travessia que aquest col·lectiu ha viscut des de la suspensió de les Falles, el març de 2020. «Des d’aquell fatídic 10 de març de 2020 —ha explicat l’alcaldessa—, no hem deixat de reunir-nos i de treballar per la festa, no només perquè és part essencial de la nostra identitat, sinó perquè és també un motor econòmic molt important per a Benicarló».

L’alcaldessa ha reiterat el seu agraïment a totes les comissions de Benicarló i els ha mostrat tot el seu suport per a aquestes «Falles tan especials que viurem a partir de demà».

Per la seua banda, el regidor de Festes i Falles ha assenyalat que «estem davant l’oportunitat de recollir el testimoni que ens han deixat les Falles de València» i ha reconegut que «aquestes Falles ens ajudaran a superar la travessia del desert que estem travessant des de fa un any i mig». «Recuperar l’esperit faller és el més important ara mateix», ha dit Pedro Manchón.

Des de la Junta Local Fallera, el seu president, Fede Guimerá, ha augurat que «aquestes seran unes Falles inoblidables i molt emotives» i s’ha mostrat convençut que «serviran per a cremar tot allò dolent que ens ha deixat la pandèmia». Guimerá ha agraït «la predisposició de l’Ajuntament des del primer dia a col·laborar amb totes les comissions falleres».

Finalment, el responsable de Comunicació de la Junta Local Fallera, Adrián Octavio, ha recordat els principals actes que tindran lloc a partir de demà, començant per la Crida, la plantà, l’entrega de premis, l’ofrena, la cremà o les mascletaes. Octavio ha animat els veïns i visitants a «disfrutar de les Falles amb responsabilitat».

La programació completa de les Falles 2021 es podrà consultar en breu al web de l’Ajuntament.

Directe