Benicarló cremarà les Falles pel 9 d’Octubre

Es plantaran 5 monuments contra els 13 habituals

Xaro Miralles, en una imatge d'arxiu

Benicarló tindrà Falles el cap de setmana del 9 d’octubre. L’alcaldessa Xaro Miralles ha explicat que no serà una edició normal, però enguany el municipi tindrà falles i per descomptat hi haurà acte de Plantà i de Cremà.

Miralles ha assenyalat que “les falles 2021 passaran a la història”, ja que no se celebraran al mes de març ni tampoc es plantaran 13 monuments com és habitual sinó 5, concretament, les falles Benicarló, Caduf, Mercat Vell, La Carraca i Conquistaors, les quals estaran plantades del 8 al 12 d’octubre. Malgrat això, la programació fallera començarà el 25 de setembre amb la Crida a la plaça Sant Bartolomé amb un concert de dolçaina i tabalet i el concert de la banda municipal, dedicat a la música i pasdobles fallers, el diumenge 26 de setembre.

D’altra banda, el 9 d’octubre coincidint amb el dia de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament organitzarà, com és habitual un acte commemoratiu amb la lectura del manifest i una passejada cívica presidida per les falleres i fallers de la Cort d’Honor al costat d’autoritats i veïns. El dia 10 es farà l’ofrena floral a la Verge de la Mar. A més, també es faran tres mascletades i la Cremà.

Xaro Miralles ha volgut remarcar que no es podran muntar casals, però sí que hi haurà activitats al carrer, asseguts, amb mascareta i respectant totes les mesures de seguretat i aforament.

Directe