Santi Pérez posa en valor els 10,4 milions de Diputació en carreteres i pistes

Amb l'objectiu de guanyar en seguretat viària i forestal

Una imatge d'arxiu de les obres a la carretera de La Pobla de Benifassà

Les àrees de Carreteres, Parc Mòbil i Bombers de la Diputació de Castelló estan escometent de manera conjunta una ambiciosa acció de millora de la comunicacions terrestres i de la seguretat viària de la província, que suposa per a 2021 una inversió de 10,4 milions d’euros. Així ho ha explicat el diputat de Carreteres, Santi Pérez, destacant que “són moltes xicotetes accions, fonamentals per a aconseguir que el trànsit per la província resulte molt més fluid i segur”.

El diputat ha destacat l’impuls donat a aquests projectes en els mesos previs a l’estiu, que ha permés la seua finalització abans d’agost, “el moment de l’any en què aquestes vies resulten més transitades per l’augment de població que es registra en les poblacions d’interior”.

“Actuem en la xarxa provincial de carreteres i en pistes i camins forestals”, ha assenyalat Pérez, recordant que, a més, “hem realitzat una important labor de recuperació de velles pistes que havien quedat en desús amb el pas del temps”.

Un paquet de xicotetes obres “de cabdal importància per a la conservació del nostre patrimoni natural, ja que el condicionament i millora de determinades pistes facilita que la capacitat de resposta de bombers i equips d’emergència resulte molt més ràpida en cas d’incendis”.

En el que portem d’any, l’àrea de carreteres també ha escomés de manera específica actuacions de major envergadura com la millora dels accessos a Gaibiel i Torralba, d’un tram de la carretera que connecta Rossell amb Sant Rafael del Riu i un altre entre la Pobla de Benifassà i el límit amb la província de Tarragona. Són projectes que donen resposta a reivindicacions històriques dels usuaris, i que han consistit en l’augment de l’amplària de les vies i el reasfaltat del ferm.

Directe