José Martí demana gestionar els fons europeus dels ajuntaments menuts

És el principal assumpte de la Comissió Bilateral de Cooperació entre Generalitat i Diputació

El president de la Diputació, José Martí, reivindicarà en la Comissió Bilateral de Cooperació entre la Generalitat i la Diputació Provincial de Castelló que es constituirà demà, que siga la institució provincial l’entitat que gestione la part dels fons europeus de reconstrucció que corresponga als ajuntaments de menys de 20.000 habitants. En aquest sentit, ha explicat que els Next Generation EU “també han de representar una gran oportunitat per als ajuntaments, sobretot per als més xicotets”, i que “ací, el paper que han de jugar les diputacions ha de ser fonamental”.

Una petició que respon a la “voluntat de servei i ajuda als xicotets ajuntaments que practica la Diputació, perquè som conscients que no compten amb recursos humans i econòmics suficients per a gestionar un procés com aquest”.

Amb aquest ànim acudirà el president Martí a la constitució de la Comissió Bilateral que es realitzarà a partir de les 11 del matí a la Casa dels Caragols, seu del Govern de la Generalitat Valenciana a Castelló. Li acompanyaran els diputats provincials Santi Pérez, Ruth Sanz i Pau Ferrando. La representació del govern autonòmic estarà encapçalada pel secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix, i el director general d’Administració Local, Toni Such.

Martí espera que una vegada celebrada divendres passat la Conferència de Presidents Autonòmics, “ja siguen clares les competències, actuacions i fons amb els quals comptaran les diferents comunitats”. En aquest sentit, recorda la necessitat que “l’administració local que constitueixen diputacions i ajuntaments siga tinguda en compte com a actor actiu”.

Al president Martí li sembla “molt oportuna” la constitució de la Comissió Bilateral perquè “la coordinació entre la Generalitat i la Diputació és fonamental per a portar a bon port assumptes i projectes que estan cridats a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i que concerneixen totes dues institucions, com l’estat actual del fons de cooperació, el fons turístic, el de despoblació, el Pla Resistir i les ajudes Parèntesi”.

Directe