Els pobles de menys de 300 habitants tindran cinema “a la fresca”

La iniciativa es posarà en marxa aquest mes i suposarà una inversió de 20 mil euros

La diputada de cultura Ruth Sanz, en una imatge recent

La Diputació de Castelló repetirà aquest estiu la fórmula de cinema ‘a la fresca’ per a dinamitzar les nits dels caps de setmana a l’interior de la província. Es tracta d’un servei que compta amb un pressupost de 20 mil euros i que es posarà en marxa en 45 municipis al llarg d’aquest mes després de rebre el vistiplau de la Junta de Govern.

Ruth Sanz ha destacat que cada localitat gaudirà de fins a un màxim de tres passes «en els que es projectaran pel·lícules comercials de gran èxit dels anys 2020 i 2021». Per a Sanz, aquesta iniciativa pretén «sumar valor i serveis als nostres pobles més xicotets», així com assegurar que tota la ciutadania d’aquesta província tinga les mateixes oportunitats a l’hora d’accedir a la cultura.

Cal destacar que cap municipi percebrà cap quantitat econòmica, ja que la subvenció és en espècie, és a dir, se’ls assignarà amb caràcter gratuït el servei.

Aquesta iniciativa complementa l’agenda d’activitats que la Diputació Provincial ha preparat per a acostar la cultura als pobles en totes les seues facetes i formats. Fins el mes vinent de desembre, al llarg del territori, es desenvoluparan fins a 200 propostes musicals, teatrals i d’oci per a tota la família sota el paraigua del nou Circuit Cultural Provincial. Sanz ha manifestat que aquesta iniciativa, per a la qual es dedicaran 400 mil euros, «entra en la línia d’aquest equip de govern progressista de vertebrar la província amb la cultura com a protagonista».

Els municipis
beneficiaris

Directe